Ospitalitate

  Fiţi primitori de oaspeţi între voi, fără cârtire. – 1 Petru 4:9

  De curând, pastorul bisericii noastre ne-a vorbit despre ospitalitate. După fiecare ilustraţie întreba: „Voi sunteţi ospitalieri?”

  Pe mulţi dintre noi această întrebare ne făcea să ne simţim prost. Se lăsa liniştea, nimeni nu îndrăznea să spună: „Da, sunt.”

  Întrebarea pastorului m-a făcut să mă gândesc la ospitalitatea de care a dat dovadă fiul meu de şapte ani, Micky, faţă de nişte străini.

  Într-o zi fierbinte, obosită după testele pe care le corectasem, mă întinsesem pe canapea pentru a mă odihni. Am adormit fără să ştiu.

  Două persoane, soţ şi soţie, au bătut la poarta casei noastre. Micky, care se juca afară în curte, i-a invitat în casă. I-a rugat să ia loc şi să se simtă confortabil. M-a zgâlţâit, dar eu dormeam profund. Poate că era emoţionat că trebuia să fie de unul singur gazda acestor vizitatori, dar le-a oferit suc. Mai târziu, am aflat că Micky le-a pus vizitatorilor câteva întrebări. Le-a vorbit ca un băiat mare, ca un adult.

  Dintr-odată m-am trezit şi am văzut două persoane stând pe canapea cu două pahare de suc în mână. Eram blocată, nu ştiam cine erau aceşti oameni. Însă vedeam că le plăcea conversaţia pe care o aveau cu fiul meu de şapte ani.

  M-am ridicat imediat în picioare. Înainte să apuc să spun ceva, fiul meu mi-i prezintă:

  – Mami, aceştia sunt unchiul şi mătuşa din comunitatea noastră. Îi văd în fiecare zi când mă plimb cu bicicleta.

  – Bună ziua. Ce fiu minunat aveţi! Ne-am bucurat de ospitalitatea lui, spuseră cei doi ridicându-se în picioare.

  Mi-au povestit tot ce se întâmplase. Le-am zâmbit.

  – Eşti nouă în comunitatea noastră. Încercăm să ne facem prieteni şi de aceea am venit aici, la tine acasă, mi-au spus ei.

  După aceea am devenit prieteni apropiaţi.

  Am fost bucuroasă să aflu că fiul meu fusese ospitalier cu străinii. Astăzi, el este căsătorit şi continuă să fie ospitalier. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru el.

  În Biblie vedem că Avraam a fost ospitalier cu nişte străini – fără să ştie că erau îngeri. Biblia ne învaţă importanţa ospitalităţii.

  Haideţi să fim ospitalieri unii cu alţii şi să ne bucurăm de binecuvântările lui Dumnezeu care decurg de aici!

  Premila Masih

  Ospitalitate - 2018. În Biblie vedem că Avraam a fost ospitalier cu nişte străini - fără să ştie că erau îngeri. Biblia ne învaţă importanţa ospitalităţii. Haideţi să fim ospitalieri unii cu alţii şi să ne bucurăm de binecuvântările lui Dumnezeu care decurg de aici!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...