Reuniunea

  Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul. – 1 Tesaloniceni 4:16,17

  Nu cu mult timp în urmă am ajutat la organizarea unei reuniuni la patruzeci de ani de la terminarea liceului. A fost minunat să ne întâlnim după atâta timp. În mod special, mi s-a părut fascinant să am ocazia de a învăţa ceva din experienţele de viaţă ale foştilor mei colegi de clasă – cariera şi interesele pe care le-au urmat, familiile pe care le formaseră şi realizările lor.

  Discuţiile au continuat mult timp după ce grupul nostru ar fi trebuit să părăsească sala în care ne-am reunit, deoarece nimeni nu a venit să ne grăbească. Când sala s-a închis, unii dintre noi ne-am mutat în foaierul unui hotel din apropiere, unde erau cazaţi o parte din membrii grupului nostru. Am mai discutat vreo două ore; apoi, parcă mult prea devreme, a venit timpul să ne despărţim din nou. Din nefericire, la câteva săptămâni de la reuniunea noastră, am primit vestea că unul dintre colegii noştri, care participase la reuniune, s-a prăbuşit şi a murit. O reamintire crudă a fragilităţii vieţii pe acest pământ.

  Anumite despărţiri sunt predictibile, deşi nu mai puţin dezagreabile. De curând, părinţii mei au primit vizita unor prieteni vechi, care se mutaseră în Statele Unite cu mulţi ani în urmă, dar cu care păstraseră legătura în tot acest timp. Deşi erau acum în vârstă de optzeci de ani, aceştia călătoriseră cu avionul tocmai până în Sydney, conştienţi de faptul că aceasta ar putea să fie ultima ocazie de a se întâlni cu familia şi cu prietenii din Australia. De fapt, cuvintele pe care le-au rostit la plecare au fost: „Ne vedem în ceruri.”

  Ce binecuvântare este să ştim că Isus pregăteşte cea mai mare reuniune care a fost organizată vreodată – una la care suntem cu toţii invitaţi. O reuniune după care nu va mai trebui să ne despărţim de cei dragi. O întâlnire în care îl vom vedea pe Mântuitorul faţă către faţă şi vom înţelege în sfârşit pe deplin călătoria vieţii noastre şi vom vedea cum s-au împlinit planurile lui Dumnezeu pentru noi.

  Cu siguranţă vreau să fiu acolo. Sper că şi tu vei accepta invitaţia!

  Jennifer M. Baldwin

  Reuniunea - 2018. Ce binecuvântare este să ştim că Isus pregăteşte cea mai mare reuniune care a fost organizată vreodată - una la care suntem cu toţii invitaţi. O reuniune după care nu va mai trebui să ne despărţim de cei dragi. O întâlnire în care îl vom vedea pe Mântuitorul faţă către faţă şi vom înţelege în sfârşit pe deplin călătoria vieţii noastre.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...