Nunta

  Pe când se duceau ele să cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata au intrat cu el în odaia de nuntă şi s-a încuiat uşa. – Matei 25:10

  Eu şi soţul meu am fost atât de fericiţi să fim invitaţi ca naşi la nunta nepoatei noastre. În tradiţia filipineză, a fi naş este o onoare şi o responsabilitate. Mireasa şi mirele ne aleseseră pentru a le fi sfătuitori, apărători şi călăuze în călătoria lor prin viaţa de soţ şi soţie şi, în cele din urmă, de părinţi. Un naş înţelept îi îndrumă pe proaspeţii căsătoriţi să caute de asemenea sfatul părinţilor lor. Cu cât mirele şi mireasa invită mai mulţi naşi la nunta lor, cu atât nunta este mai mare.

  Când părinţii mei au fost invitaţi să fie naşi, sacii de pânză – care aveau să fie umpluţi cu orez şi oferiţi în dar mirelui şi miresei, familiilor lor, naşilor şi rudelor – stăteau aliniaţi de pereţii sufrageriei şi bucătăriei noastre. Cu cât nunta era mai mare, cu atât mai mulţi saci stăteau aliniaţi de pereţi. Încet, zi după zi şi săptămână după săptămână, aceşti saci se umpleau cu orez pe măsură ce recolta era adunată de pe câmpurile de orez.

  Aşadar, pentru nunta care urma să aibă loc în Maryland, m-am hotărât să adaug darului nostru în bani orez, nu doar pentru mire şi mireasă, dar şi pentru părinţii lor. Ştiu că orezul nu se strică în timp, dacă este păstrat la loc uscat, aşa că am cumpărat din timp câteva pungi. Plănuisem să le fac o surpriză celor care aveau să vadă darul meu. Am cumpărat pungile cu orez şi le-am încărcat în camionetă, dar nu i-am spus soţului meu despre ele. Nu ştiu dacă a înţeles tradiţia de a oferi orez drept cadou. Voiam să fiu pregătită în cazul în care avea să mi se întâmple ceva înainte de ziua nunţii.

  Pregătirile pentru nuntă m-au făcut să mă gândesc la cele zece fecioare din Matei 25:1,2: „Atunci împărăţia cerurilor se va semăna cu zece fecioare, care şi-au luat candelele şi au ieşit în întâmpinarea mirelui. Cinci dintre ele erau nechibzuite şi cinci înţelepte.”

  M-am gândit: Ar fi bine să-i spun lui Abe despre planul pe care îl aveam cu pungile de orez din maşină, ca nu cumva să le dea prietenilor sau să le mute în garaj, expunându-le astfel la umezeală sau ploaie. Nu aş vrea să rămân fără cadou pentru miri – la fel cum nu aş vrea să rămân fără ulei în lampă, asemenea celor cinci fecioare neînţelepte. Vreau să fiu un invitat demn de Mirele ceresc.

  Haideţi să spunem altora despre Isus, ca şi ei să fie gata când El ne va chema la ospăţul de nuntă!

  Rose Eva Bana Constantino

  Nunta - 2018. Nu aş vrea să rămân fără cadou pentru miri - la fel cum nu aş vrea să rămân fără ulei în lampă, asemenea celor cinci fecioare neînţelepte. Vreau să fiu un invitat demn de Mirele ceresc. Haideţi să spunem altora despre Isus, ca şi ei să fie gata când El ne va chema la ospăţul de nuntă!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...