Nu știm ceasul

  De aceea şi voi fiţi gata, căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi. – Matei 24:44

  M-am născut în anii 1950, ceea ce înseamnă că sunt suficient de tânără să fi trăit progresul tehnologiei şi suficient de bătrână încât să am probleme în a ţine pasul cu noile tehnologii. Am văzut cum telefonul a evoluat de la un sistem cu butoane la un smartphone care îţi vorbeşte, cu care faci poze şi trimiţi mesaje scrise. Corespondenţa scrisă era sub forma unei scrisori sau a unei telegrame, dar acum Facebook-ul şi e-mailurile ajung la noi cu o simplă apăsare de buton. Da, lumea se mişcă destul de repede, iar toate aceste minuni de înaltă tehnologie ne acaparează şi ne incită.

  Sunt însă lucruri pe care nu le-am trăit în perioada de trecere spre maturitate, lucruri care astăzi mă tulbură: unul dintre acestea ar fi declinul spiritual semnificativ al lumii în care trăim. Rareori auzeam de crime. Nu mi s-a întâmplat să merg la şcoală sau la serviciu cu teama că cineva ar putea veni cu o armă şi ar putea omorî oameni nevinovaţi. Ştiam de uragane şi de tornade, dar îmi erau complet necunoscute fenomene precum tsunami, încălzire globală şi vortex polar. Deşi Biblia vorbeşte despre cutremure şi foamete, distrugerea globală din ultimii ani este greu de cuantificat. Chiar şi răutatea din inima oamenilor este atât de evidentă, încât terorismul este un cuvânt obişnuit în întreaga lume.

  Toate aceste schimbări şi evenimente mă fac să înţeleg că cea de-a doua venire a lui Isus este aproape. Oamenii vorbesc despre aceste evenimente din lumea noastră ca despre nişte lucruri obişnuite, care nu reflectă în mod necesar sfârşitul timpului. „Datorită tehnologiei avansate”, spun ei, „suntem mai conştienţi de infracţionalita-tea şi de dezastrele din jurul nostru”. Cu toate acestea, Isus spune: „Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci. Evanghelia aceasta a împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul” (Matei 24:12,14). El ne-a avertizat de asemenea cu privire la războaie şi veşti de războaie, foamete, epidemii şi cutremure, semne, a spus El, ale revenirii Sale.

  Sună deprimant? Ne înspăimântă? Nu ar trebui! Isus ne promite un loc mai bun, numit ceruri, şi viaţa veşnică. Putem să ne alinăm cu această promisiune. Noi, creştinii, suntem însărcinaţi să împărtăşim Evanghelia şi să participăm la sărbătoarea cerului.

  Tată ceresc, ajută-ne să-Ţi rămânem credincioşi şi să ne păstrăm speranţa în Tine, astfel încât să fim gata pentru revenirea Ta şi să ne bucurăm de făgăduinţele Tale!

  Evelyn Greenwade Boltwood

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...