Articolul precedentSă trăim ca Hristos
  Articolul următorSă umblăm în adevăr

  Dumnezeul meu acționează întotdeauna la timp

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta. – Isaia 65:24

  Mă confruntam cu nişte probleme financiare şi treceam prin vremuri grele în timp ce aşteptam să primesc indemnizaţia de handicap.

  Deşi făcusem demersurile prin intermediul unui avocat, mi se părea că acesta nu lucra atât de repede pe cât speram eu.

  M-am rugat lui Dumnezeu de câteva ori, aşteptând un răspuns.

  Într-o dimineaţă de Sabat, în timp ce-l aşteptam pe fratele meu să vină să mă ducă la biserică, am primit un telefon de la un prieten. Ii spusesem cu o zi înainte că aveam ceva probleme financiare. El mi-a spus că nu era corect ca eu să sufăr din punct de vedere financiar, iar el să stea cu mâinile în sân. M-a întrebat dacă mă putea ajuta.

  Mândria aproape că m-a făcut să zic „nu”, pentru că eu – femeie fiind – fusesem învăţată să nu accept niciodată bani de la un bărbat. Eram de câţiva ani prietenă cu acest tânăr, iar el mă ajutase mult în vremuri grele. Mă încurajase să-mi reiau studiile la facultate. Am făcut asta şi acum am o diplomă.

  Acest prieten mă ascultase de multe ori când simţeam nevoia să mă descarc. M-am gândit puţin şi apoi i-am spus că îi voi accepta oferta. I-am mărturisit prietenului meu că aş avea mare nevoie de bani.

  Mi-a spus că îmi va trimite banii şi că era fericit că putea să ajute.

  Este uimitor că, atunci când ai nevoie de ceva, Dumnezeu ştie exact cum să te ajute. În încercări, atunci când trecem prin perioade grele, este bine să ştim că ne putem baza pe faptul că Dumnezeu ne va da ce avem nevoie. Chiar dacă lucrurile se înrăutăţesc, trebuie să avem întotdeauna încredere că Dumnezeu vrea ce este mai bine pentru noi. Suntem copiii Lui. Este plăcerea Lui să ne vadă sănătoşi şi avansând în umblarea noastră cu El. Este mai mult decât dispus să ne ofere tot ce avem nevoie pentru a ne apropia mai mult de El.

  Poate că Dumnezeu nu va acţiona întotdeauna atunci când vrem noi sau într-un mod evident, dar va acţiona întotdeauna la timp.

  Kristen Hudson

  Dumnezeul meu acționează întotdeauna la timp - 2018. Este uimitor că, atunci când ai nevoie de ceva, Dumnezeu ştie exact cum să te ajute. În încercări, atunci când trecem prin perioade grele, este bine să ştim că ne putem baza pe faptul că Dumnezeu ne va da ce avem nevoie. Chiar dacă lucrurile se înrăutăţesc, trebuie să avem întotdeauna încredere că Dumnezeu vrea ce este mai bine pentru noi.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...