Planuri mai bune decât ale mele

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! – Proverbele 3:5

  Lucram la o agenţie de stat doar de un an, când s-a ivit ocazia promovării în postul de manager, un post ce părea prea bun ca să fie adevărat. Nu doar că venea cu un salariu şi un program mai bune, dar îmi aducea şi ceva prestigiu.

  În mod surprinzător, mă calificam pentru acest post şi mi s-a permis să vin la interviu.

  În fiecare zi, de la momentul interviului până într-o după-amiază târziu, am aşteptat cu sufletul la gură răspunsul. Când managerul a venit la birou la mine eram atât de bucuroasă. „Am fost impresionaţi de interviul tău, dar îi vom oferi postul cuiva din afara agenţiei, care are mai multă experienţă în aparatul de stat. Nu suntem siguri că ai putea face faţă stresului de la locul de muncă”, mi-a spus el. (Din ce observasem, postul acela presupunea foarte puţin stres.)

  Şocată şi sperând ca faţa mea să nu trădeze dezamăgire, am răspuns: „Sunt sigură că aveţi dreptate. Abia aştept să întâlnesc persoana care va ocupa postul.”

  Fără să caut să avansez, deoarece îmi plăcea postul pe care mă aflam şi colegii de muncă, am făcut tot ce am ştiut mai bine în următoarele câteva luni. A sosit şi ziua în care a trebuit să vin la muncă purtând perucă, obosită şi simţindu-mă rău – efectele chimioterapiei.

  Când managerul mi-a spus cât de rău îi pare pentru necazul meu, i-am povestit că faza în care mă aflam era a doua prin care trecusem, prima fiind cu douăzeci şi şapte de ani înainte, când descoperisem cancerul. I-am spus de asemenea că în fiecare zi de atunci ştiusem că eram o bombă cu ceas, care putea oricând să explodeze. Am gândit, dar m-am abţinut să o spun cu voce tare: Şi tu ai crezut că nu aş face faţă stresului.

  Câţiva ani mai târziu, a fost înfiinţată o fundaţie pentru agenţie. Noi, angajaţii, am participat la o sărbătoare extraordinară, în cadrul căreia au fost oferite premii.

  Nu doar că am primit două premii importante, dar am fost şocată să aflu că primesc premiul Angajatul anului!

  Acum, pensionară fericită, privind înapoi în timp la perioada aceea din viaţa mea, sunt uimită de faptul că Dumnezeu avea în plan lucruri mai bune pentru mine – dincolo de prestigiu şi bani.

  Aceste lucruri îmi reamintesc de asemenea de faptul că nu trebuie să gândesc egoist, ci să fiu umilă şi să am încredere că Dumnezeu are cele mai bune planuri pentru mine.

  Eunice Porter

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...