Păuni albi

  Orice lucru, El îl face frumos la vremea lui. – Eclesiastul 3:11

  Mă plimbam prin magazinul meu preferat când am văzut penele de păun alb. Erau puse între straturi de sticlă, prinse asemenea fulgilor de nea pentru a crea un candelabru delicat. M-am oprit să mă uit la ele şi-mi amintesc şi acum cât de uimită am fost.

  Nu am ştiut că există păuni albi până în ziua aceea. Am căutat pe internet să văd dacă pot să cumpăr pene de păun alb, dar erau prea scumpe pentru bugetul meu. Din când în când îmi aminteam de acele pene şi mă gândeam cât de frumos ar fi să văd un păun alb desfacându-şi coada.

  Câţiva ani mai târziu, când părinţii au venit în vizită la mine, nu ştiu din ce motiv am vorbit despre păuni albi şi mi-am adus aminte de acele pene. Câteva zile mai târziu, am mers cu maşina pe o alee liniştită din apropierea casei mele. Dintr-odată, telefonul meu a început să sune. Am parcat maşina pe aleea din faţa unei case. Prin fereastra maşinii am putut vedea nişte pene albe mici, care zburau încet prin aer. Am ieşit din maşină pentru a aduna câteva.

  – Bună, mă strigă o doamnă de pe cealaltă parte a gardului viu. Te pot ajuta cu ceva?

  I-am explicat că parcasem pe marginea drumului pentru a putea vorbi la telefon şi că văzusem penele albe.

  – Îţi plac? mă întreabă ea. Sunt de la păunii mei albi. Ai vrea să-i vezi? Au patru pui mici, care tocmai au eclozat.

  Aşadar, am mers cu ea şi am văzut şapte păuni adulţi de culoare albă şi patru pui gălbui.

  – Îmi plac mult penele de păun alb! Cred că sunt superbe! am comentat eu. Femeia m-a întrebat dacă vreau să iau nişte pene şi mi-a spus că pe cele care cad le pun într-o găleată lângă uşă. M-a invitat să iau câte doresc. Copleşită, i-am mulţumit şi m-am oferit să le plătesc, dar ea m-a refuzat.

  Viaţa era agitată. Am lăsat penele de păun într-o vază pe şemineu. Mai târziu, biserica noastră organiza un festival al florilor, fiecare aranjament celebrând poezia şi creaţia. Prietena mea Dorothy mi-a explicat: „Am o prezentare despre păuni albi, dar va trebui să improvizez, deoarece nu voi găsi niciodată pene de păun alb autentice.” Am zâmbit: „Am eu unele adevărate. Cred că Dumnezeu m-a condus spre ele acum cinci ani – exact pentru momentul acesta!”

  Îţi mulţumesc, Tată, pentru modul în care ne conduci, având grijă chiar şi de detaliile mărunte şi frumoase ale vieţilor noastre.

  Karen Holford

  Păuni albi - 2018. Nu am ştiut că există păuni albi până în ziua aceea. Am căutat pe internet să văd dacă pot să cumpăr pene de păun alb, dar erau prea scumpe pentru bugetul meu. Din când în când îmi aminteam de acele pene şi mă gândeam cât de frumos ar fi să văd un păun alb desfacându-şi coada.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...