Articolul precedentHristos este adevărata viță
  Articolul următorNoi suntem mlădițele

  Pregătirea

  De aceea şi voi fiţi gata, căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi. – Matei 24:44

  Cu ceva ani în urmă, pe data de 9 februarie, insula Providenciales s-a confruntat cu o pană majoră de curent. Cum insula noastră se confruntă rareori cu astfel de pene de curent, faptul că am avut una care a durat o zi şi jumătate a fost un lucru care ne-a dat bătăi de cap. Locuitorii de pe insulă au fost luaţi pe nepregătite, rămânând fără electricitate atât de mult timp. Pentru mulţi dintre noi, lipsa electricităţii însemna că nu aveam apă, nu puteam folosi aragazul (cei care aveau aragaz electric) şi frigiderul, ca să nu mai vorbim de cuptorul cu microunde, de încărcarea telefoanelor mobile, a computerelor, a tabletelor sau de accesul la internet.

  Nevoile de bază erau greu de împlinit. Mulţi dintre noi se străduiau să găsească soluţii pentru a veni în întâmpinarea nevoilor imediate, cum ar fi procurarea hranei.

  Această experienţă m-a învăţat câteva lecţii: prima dintre ele este faptul că aşa cum pana de curent ne-a luat prin surprindere, la fel se va întâmpla şi cu cea de-a doua venire a lui Hristos, dacă nu suntem pregătiţi. Asemenea persoanelor care se pregătesc dinainte pentru un cataclism, asigurându-se că vor avea mâncare, adăpost şi că vor fi în siguranţă, şi noi, creştinii, trebuie să ne pregătim pentru a doua venire. La fel ca fecioarele înţelepte din parabola spusă de Hristos, şi noi trebuie să fim pregătiţi, astfel încât să nu fim luaţi prin surprindere când El va veni (Matei 25).

  Al doilea lucru pe care l-am învăţat din evenimentul acela a fost faptul că o criză poate izbucni oricând. În acea zi de 9 februarie nu a sunat nicio alarmă ca să ne anunţe că trebuie să facem pregătiri de ultim moment. În momentul revenirii lui Hristos, probabil că nu vom auzi nicio ştire la televizor, nu vom primi niciun e-mail sau SMS care să proclame nevoia de a ne pregăti pentru revenirea Regelui. Trebuie să fim deja gata.

  Al treilea lucru pe care l-am învăţat este faptul că, în calitate de creştini, deşi trăim într-o societate condusă de tehnologie, nu trebuie să devenim prea dependenţi de dispozitivele noastre electronice. Uneori este bine să te detaşezi de ele. Asta înseamnă să nu mai trimiţi e-mailuri, SMS-uri sau mesaje online. În schimb, haideţi să dedicăm mai mult timp şi să ne concentrăm mai mult pe apropiata revenire a împăratului. Dacă facem acest lucru, vom vedea că nu ne vom mai baza atât de mult pe aceste dispozitive.

  Haideţi să ne pregătim. Să fim gata nu doar pentru cataclisme care ar putea avea loc aici pe pământ, ci în mod special pentru acea zi minunată când Isus va veni să ne ia acasă.

  Taniesha Robertson-Brown

  Pregătirea - 2018. Haideţi să dedicăm mai mult timp şi să ne concentrăm mai mult pe apropiata revenire a împăratului. Dacă facem acest lucru, vom vedea că nu ne vom mai baza atât de mult pe aceste dispozitive. Haideţi să ne pregătim. Să fim gata nu doar pentru cataclisme care ar putea avea loc aici pe pământ, ci în mod special pentru acea zi minunată când Isus va veni să ne ia acasă.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...