Ajutor ceresc

  Dar eu strig către Dumnezeu şi Domnul mă va scăpa. – Psalmii 55:16

  Ginerele nostru, Jerry, era la Secţia de reanimare a unui spital mare după ce fusese implicat într-un accident de maşină foarte grav. Eu şi fiica mea am călătorit spre oraşul în care Jerry fusese transportat pe calea aerului şi ne-am instalat în sala de aşteptare a unităţii de urgenţă. Multe rude ale pacienţilor de la reanimare practic locuiau în sala de aşteptare. Acolo erau nişte fotolii tip şezlong, iar cel care reuşea să obţină unul nu-i mai dădea drumul. Scaune cu spătarele drepte sau chiar podeaua mai erau la dispoziţia celor care-şi petreceau ore îndelungate acolo. Nici eu şi nici fiica mea nu plecam din sala de aşteptare decât dacă ne lăsam perna sau alt obiect personal în fotoliile pe care le ocupaserăm, iar cineva ni le păzea până ne întorceam.

  Într-o zi, la primele ore ale dimineţii, am observat că cineva îşi eliberase fotoliul. Eram atât de bucuroasă! Dar, exact când voiam să anunţ pe cineva că se eliberase un fotoliu, un adolescent s-a ridicat de pe podea şi a sărit în el.

  Eram exasperată! Acel copil ar fi trebuit să fie suficient de amabil încât să permită unei persoane mai în vârstă să folosească acel fotoliu! Eu singură mă numisem agentul de pază al fotoliilor şi adesea verificam persoanele din încăpere pentru a vedea cine plecă şi eliberează fotoliul. Nu m-am gândit să-L rog pe Dumnezeu să găsească un fotoliu pentru cineva care avea foarte multă nevoie de unul. Simţeam că eu eram singura persoană care ar fi putut rezolva problema.

  Într-o dimineaţă, în jurul orei nouă, o femeie din cealaltă parte a încăperii s-a apropiat de mine şi mi-a spus: „Este un fotoliu liber lângă mine. Ştii pe cineva care ar avea nevoie de el?” I-am mulţumit sincer şi am mers la o altă persoană să-i spun despre fotoliul liber. La doar câteva minute, adolescentul a eliberat şi el fotoliul, luându-şi şi lucrurile din el. Wow, s-au eliberat două fotolii în doar câteva minute!

  Pe când mă gândeam la această situaţie, Domnul a început să-mi vorbească pe limba mea, adică limbajul doamnei care preia controlul fiecărei situaţii. Când în sfârşit mi-am dat seama că nu puteam ajuta cu nimic, Dumnezeu a eliberat două fotolii, fără vreun ajutor din partea mea! Imaginaţi-vă! Ce Ii puteţi încredinţa să facă pentru voi astăzi?

  Terry Wilson Robinson

  Ajutor ceresc - 2018. Pe când mă gândeam la această situaţie, Domnul a început să-mi vorbească pe limba mea, adică limbajul doamnei care preia controlul fiecărei situaţii. Când în sfârşit mi-am dat seama că nu puteam ajuta cu nimic, Dumnezeu a eliberat două fotolii, fără vreun ajutor din partea mea! Imaginaţi-vă! Ce Ii puteţi încredinţa să facă pentru voi astăzi?
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!