Puterea mărturiei personale

  … Îmi veţi fi martori… până la marginile pământului. – Faptele apostolilor 1:8

  Cum eram destul de în vârstă, simţeam că nu mai eram de folos în a da mărturie pentru Dumnezeu. Atunci Domnul mi-a adus în minte întâmplări din copilărie, crâmpeie de fapte mărunte prin care anumite persoane, fără să vrea, au dat mărturie pentru Hristos înaintea familiei mele.

  Când aveam doisprezece ani, eram adesea singură acasă. Intr-o zi, o vecină în vârstă a venit pe la mine, ţinând în mâini ceva ce făcuse special pentru mama mea. Era un milieu croşetat frumos. Femeile din vremea aceea lucrau adesea cu mâna – brodau sau croşetau – pentru a înfrumuseţa casa. I-am mulţumit şi i-am spus că ştiam că mamei îi va plăcea. Femeia era cunoscută în cartier ca o creştină devotată, iar mama era foarte încântată de amabilitatea vecinei noastre.

  Îmi aduc aminte odată, când aveam doar şase ani, cum un vecin a dat mărturie pentru Hristos fără să-şi dea seama. Era duminică după-amiaza, iar eu plecasem împreună cu mama şi cu fraţii mei într-o plimbare cu maşina. Am trecut pe lângă casa vecinului nostru şi l-am văzut sus pe acoperiş, reparând ceva. „Uite, mamă”, am strigat eu, „domnul Smith lucrează duminica!” Eu şi fraţii mei fuseserăm învăţaţi că era greşit să lucrezi duminica, deoarece era ziua Domnului.

  Mama mi-a răspuns: „Ei bine, poate că nu ştie.” Mai târziu am aflat că vecinul nostru se închina în Sabat, în ziua a şaptea. Mama fusese de câteva ori pacientă a spitalului adventist din apropiere şi-i respecta pe acei oameni şi convingerile lor. Acum îl privea altfel pe vecinul nostru.

  M-am gândit la aceste întâmplări de-a lungul anilor. La douăzeci de ani, L-am acceptat pe Hristos ca Mântuitor, iar ziua a şaptea, ca zi de odihnă. Acei vecini despre care v-am povestit au fost martori pentru Hristos fără să-şi dea seama. Când vom ajunge în ceruri vom fi surprinşi să-i vedem pe toţi aceia ale căror vieţi le-am influenţat – indiferent de denominaţiunea creştină căreia îi aparţinem. Putem fi martori pentru Hristos indiferent de vârsta pe care o avem sau de poziţia noastră socială. „Fie ca cei care rostesc numele lui Hristos să nu uite că persoanele cu care vin în contact îşi fac prin ei o impresie favorabilă sau nefavorabilă faţă de religia Bibliei.” (Ellen G. White, ,A Message of Judgment”, Southern Watchman, 17 ianuarie, 1905)

  Peggy Miles Snow

  Puterea mărturiei personale - 2018. Când vom ajunge în ceruri vom fi surprinşi să-i vedem pe toţi aceia ale căror vieţi le-am influenţat - indiferent de denominaţiunea creştină căreia îi aparţinem. Putem fi martori pentru Hristos indiferent de vârsta pe care o avem sau de poziţia noastră socială.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...