Puterea mărturiei personale

  … Îmi veţi fi martori… până la marginile pământului. – Faptele apostolilor 1:8

  Cum eram destul de în vârstă, simţeam că nu mai eram de folos în a da mărturie pentru Dumnezeu. Atunci Domnul mi-a adus în minte întâmplări din copilărie, crâmpeie de fapte mărunte prin care anumite persoane, fără să vrea, au dat mărturie pentru Hristos înaintea familiei mele.

  Când aveam doisprezece ani, eram adesea singură acasă. Intr-o zi, o vecină în vârstă a venit pe la mine, ţinând în mâini ceva ce făcuse special pentru mama mea. Era un milieu croşetat frumos. Femeile din vremea aceea lucrau adesea cu mâna – brodau sau croşetau – pentru a înfrumuseţa casa. I-am mulţumit şi i-am spus că ştiam că mamei îi va plăcea. Femeia era cunoscută în cartier ca o creştină devotată, iar mama era foarte încântată de amabilitatea vecinei noastre.

  Îmi aduc aminte odată, când aveam doar şase ani, cum un vecin a dat mărturie pentru Hristos fără să-şi dea seama. Era duminică după-amiaza, iar eu plecasem împreună cu mama şi cu fraţii mei într-o plimbare cu maşina. Am trecut pe lângă casa vecinului nostru şi l-am văzut sus pe acoperiş, reparând ceva. „Uite, mamă”, am strigat eu, „domnul Smith lucrează duminica!” Eu şi fraţii mei fuseserăm învăţaţi că era greşit să lucrezi duminica, deoarece era ziua Domnului.

  Mama mi-a răspuns: „Ei bine, poate că nu ştie.” Mai târziu am aflat că vecinul nostru se închina în Sabat, în ziua a şaptea. Mama fusese de câteva ori pacientă a spitalului adventist din apropiere şi-i respecta pe acei oameni şi convingerile lor. Acum îl privea altfel pe vecinul nostru.

  M-am gândit la aceste întâmplări de-a lungul anilor. La douăzeci de ani, L-am acceptat pe Hristos ca Mântuitor, iar ziua a şaptea, ca zi de odihnă. Acei vecini despre care v-am povestit au fost martori pentru Hristos fără să-şi dea seama. Când vom ajunge în ceruri vom fi surprinşi să-i vedem pe toţi aceia ale căror vieţi le-am influenţat – indiferent de denominaţiunea creştină căreia îi aparţinem. Putem fi martori pentru Hristos indiferent de vârsta pe care o avem sau de poziţia noastră socială. „Fie ca cei care rostesc numele lui Hristos să nu uite că persoanele cu care vin în contact îşi fac prin ei o impresie favorabilă sau nefavorabilă faţă de religia Bibliei.” (Ellen G. White, ,A Message of Judgment”, Southern Watchman, 17 ianuarie, 1905)

  Peggy Miles Snow

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...