Isus, Salvatorul nostru

  Iau astăzi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta. – Deuteronomul 30:19

  Era o dimineaţă grea pentru clasa noastră de la şcoala specială din cartier. Părea că toţi copiii se treziseră cu faţa la cearşaf. Shaun coborâse nervos din autobuzul şcolii şi se pusese în mijlocul clasei pe podea, refuzând să se mişte sau să vorbească. Erica, o fetiţă care în mod normal era destul de cooperantă, insistase că nu dorea să citească în timp ce trântea cartea pe masă. Şi mai era si Brandon. Nu-şi găsea lucrarea de la matematică, aşa că dărâmase furios biroul, cărţile, iar foile zburau în toate direcţiile! In sfârşit, după o oră şi ceva de stat cu nişte copii mânioşi şi necooperanţi, profesoara cu care lucram s-a uitat la mine şi mi-a spus: „M-am săturat. Nu mai suport. Am plecat!” Spunând acestea, a ieşit pe uşă. Ei bine, desigur că nu puteam pleca amândouă. Nu aveam ce face, trebuia să stau în clasă şi să lucrez cu doisprezece copii dificili.

  Aproximativ două ore mai târziu, când în sfârşit s-a întors, colega mea mi-a adus două pachete de bomboane şi mi-a spus simplu: „Mersi că m-ai salvat.”

  Din fericire, când S-a uitat la lumea noastră plină de oameni răi şi mânioşi, Dumnezeu nu a spus: „Las-o baltă. M-am săturat de rebelii ăştia!” în loc să spună: „Am plecat de aici”, Isus a spus: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug” (loan 10:10) Isus ne-a oferit salvarea – viaţa Sa. 1 loan 5:12 spune: „Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa.”

  Isus tânjeşte după o relaţie cu noi. El vrea să petrecem timp cu El în fiecare zi, în studiul Bibliei şi în rugăciune. Isus este Modelul nostru. În Marcu 1:35 scrie: ,A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo.”

  Dacă Isus avea nevoie de un timp de rugăciune dimineaţa devreme, cu atât mai multă nevoie avem noi. Isus ne spune că viaţa veşnică este să-L cunoaştem pe El şi pe Tatăl (loan 17:3). Nu trebuie decât să-I acceptăm oferta, să petrecem timp cu El şi doar să spunem: „Îţi mulţumesc, Isuse, că m-ai salvat.”

  Sharon Oster

  Isus, Salvatorul nostru - 2018. Dacă Isus avea nevoie de un timp de rugăciune dimineaţa devreme, cu atât mai multă nevoie avem noi. Isus ne spune că viaţa veşnică este să-L cunoaştem pe El şi pe Tatăl. Nu trebuie decât să-I acceptăm oferta, să petrecem timp cu El şi doar să spunem: „Îţi mulţumesc, Isuse, că m-ai salvat.”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...