Vulnerabil ca un copil

  lată, Eu vă trimit ca pe nişte oi în mijlocul lupilor. Fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi fără răutate ca porumbeii. – Matei 10:16

  Faptul că am nepoţi m-a făcut teribil de conştientă de cât de vulnerabili sunt copiii. Când Silas avea şase ani şi jumătate, iar Iris, doi, erau amândoi la mâna adulţilor şi a mediului în care trăiau. Odată ce mânuţele hotărâte ale lui Iris au reuşit să deschidă uşa de la intrare, părinţii ei au trebuit să ia măsuri de precauţie suplimentare, deoarece au învăţat de pe urma zilei în care ea a ieşit singură din casă şi, din fericire, a hoinărit prin curtea vecinilor, şi nu pe stradă.

  Copiii sunt de asemenea vulnerabili din punct de vedere psihologic. Într-o zi, bunicul a strigat mânios la Silas, crezând că astfel băiatul va fi mai atent la el. Silas în schimb a fugit în camera lui, temându-se acum de bunicul. Silas şi Iris au părinţi buni, care-i iubesc şi-i apreciază, dar mama lor lucrează zilnic cu copii ai căror părinţi sunt mai preocupaţi de binele lor decât de cel al copiilor. Fie că ignoră nevoile de bază ale copiilor, fie că îi abuzează verbal, astfel de părinţi scad – sau distrug – fragila stimă de sine a copilului, nefiind conştienţi de dezastrul pe care-l produc.

  Când Isus Şi-a trimis ucenicii să răspândească Evanghelia, El le-a observat vulnerabilitatea. Creştinii de astăzi nu sunt vulnerabili doar faţă de „lupii” lumeşti, ci şi în faţa lupilor îmbrăcaţi în haine de oaie, care abuzează de ei folosind în mod greşit Scriptura. Unii dintre aceşti lupi îşi ţin adepţii într-o continuă stare de vulnerabilitate, fâcându-i pe creştini să le fie frică să gândească cu capul lor sau să se încreadă în propria raţiune, de teamă să nu-L ofenseze pe Dumnezeu prin faptul că nu se comportă „precum copiii”. Creştinii insensibili sau nespirituali îi abuzează pe ceilalţi judecându-i cu vorbe aspre sau prin acţiuni cum ar fi bârfa ori trădarea. Astfel de răni sunt rareori scoase la iveală, alinate şi vindecate. Ele ajung să schilodească victima sau să supureze otravă.

  „Fiţi înţelepţi”, ne sfătuieşte Isus, aşa cum i-a sfătuit pe ucenici. Înţelepciunea ne apără de învăţătorii falşi. El ne învaţă să fim atenţi în relaţiile pe care le avem şi să-i tratăm pe ceilalţi cu iubire şi bunătate. Dacă Îi permitem lui Dumnezeu să aducă vindecare în inimile noastre, dacă le aducem alinare celor răniţi, vulnerabilitatea este transformată într-o ocazie de a-L lăsa pe Dumnezeu să lucreze în vieţile noastre şi în vieţile celorlalţi.

  Dolores Klinsky Walker

  Vulnerabil ca un copil - 2018. Dacă Îi permitem lui Dumnezeu să aducă vindecare în inimile noastre, dacă le aducem alinare celor răniţi, vulnerabilitatea este transformată într-o ocazie de a-L lăsa pe Dumnezeu să lucreze în vieţile noastre şi în vieţile celorlalţi.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...