„Du-te în pace și fii tămăduită”

  Fiică, credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace şi fii tămăduită de boala ta. – Marcu 5:34

  Mă simt întotdeauna provocată de invitaţia pe care i-a adresat-o Isus femeii cu scurgerea de sânge. Întinzându-se pentru a-I atinge haina, ea a dat dovadă de un curaj şi o credinţă incredibile. Credinţa ei a fost răsplătită prin darul vindecării. Pe când voia să plece neobservată, Isus a oprit-o cu întrebarea Sa: „Cine M-a atins?” El mai avea să-i ofere atât de multe, dacă doar ar mai fi zăbovit un timp în prezenţa Lui.

  Printre lacrimi şi în ciuda temerilor sale, femeia a împărtăşit celorlalţi ce făcuse Isus pentru ea. Când a terminat ce avea de spus, s-a gândit să plece, dar Isus nu terminase cu ea. într-un moment măreţ de har, Isus a binecuvântat-o. Deşi mulţimea continua să se îmbulzească şi ucenicii încercau să-L facă să meargă, Isus Şi-a făcut timp să binecuvânteze o femeie pe care nimeni nu o observase. „Fiică,”, spuse El, „credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace şi fii tămăduită de boala ta.”

  Aşadar, ce înseamnă să mergi în pace? Foarte simplu. Când suntem hotărâţi să trăim în pace, ne punem o întrebare importantă: Ce-ar fi dacă…? Ce-ar fi dacă aş îndrăzni să cred în frumuseţe în ciuda întunericului apăsător? Ce-ar fi dacă aş alege să cred, chiar şi în pofida necredinţei mele? Ce-ar fi dacă aş alege să cred că ceea ce era mort în mine ar putea fi trezit la viaţă? Ce-ar fi dacă aş îndrăzni să cred că aş mai putea auzi muzica produsă de râsul unei fetiţe şi să descopăr că acea fetiţă sunt eu?

  Când primim binecuvântarea lui Hristos şi-I acceptăm invitaţia de a trăi în pace, în interiorul nostru se produce o revărsare de nestăvilit a recunoştinţei. Este cazul lui Zacheu, care îşi înapoiază datoriile împătrit. Este cazul Mariei, care sparge vasul de alabastru. Este cazul lui Pavel, care suportă naufragiul, închisoarea şi omorârea cu pietre. Este cazul lui Petru, care şopteşte: „Nu sunt vrednic să mor ca Mântuitorul meu.” Binecuvântarea lui Hristos aduce cu sine curajul ieşit din comun de a trăi plin de îndrăzneală pentru El. Şi, atunci când este nevoie, de a muri pentru El.

  Mai mult decât atât, binecuvântarea Lui nu a fost doar pentru această femeie, ci pentru toate care aveau să vină după ea şi care au nevoie de o minune. Binecuvântarea Lui este pentru tine şi pentru mine. Vrei să zăboveşti o vreme la picioarele Sale ca să o primeşti?

  Karen J. Pearson

  „Du-te în pace și fii tămăduită” - 2018. Binecuvântarea Isus Hristos nu a fost doar pentru Maria Magdalena, ci pentru toate care aveau să vină după ea şi care au nevoie de o minune. Binecuvântarea Lui este pentru tine şi pentru mine. Vrei să zăboveşti o vreme la picioarele Sale ca să o primeşti?
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...