„Du-te în pace și fii tămăduită”

  Fiică, credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace şi fii tămăduită de boala ta. – Marcu 5:34

  Mă simt întotdeauna provocată de invitaţia pe care i-a adresat-o Isus femeii cu scurgerea de sânge. Întinzându-se pentru a-I atinge haina, ea a dat dovadă de un curaj şi o credinţă incredibile. Credinţa ei a fost răsplătită prin darul vindecării. Pe când voia să plece neobservată, Isus a oprit-o cu întrebarea Sa: „Cine M-a atins?” El mai avea să-i ofere atât de multe, dacă doar ar mai fi zăbovit un timp în prezenţa Lui.

  Printre lacrimi şi în ciuda temerilor sale, femeia a împărtăşit celorlalţi ce făcuse Isus pentru ea. Când a terminat ce avea de spus, s-a gândit să plece, dar Isus nu terminase cu ea. într-un moment măreţ de har, Isus a binecuvântat-o. Deşi mulţimea continua să se îmbulzească şi ucenicii încercau să-L facă să meargă, Isus Şi-a făcut timp să binecuvânteze o femeie pe care nimeni nu o observase. „Fiică,”, spuse El, „credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace şi fii tămăduită de boala ta.”

  Aşadar, ce înseamnă să mergi în pace? Foarte simplu. Când suntem hotărâţi să trăim în pace, ne punem o întrebare importantă: Ce-ar fi dacă…? Ce-ar fi dacă aş îndrăzni să cred în frumuseţe în ciuda întunericului apăsător? Ce-ar fi dacă aş alege să cred, chiar şi în pofida necredinţei mele? Ce-ar fi dacă aş alege să cred că ceea ce era mort în mine ar putea fi trezit la viaţă? Ce-ar fi dacă aş îndrăzni să cred că aş mai putea auzi muzica produsă de râsul unei fetiţe şi să descopăr că acea fetiţă sunt eu?

  Când primim binecuvântarea lui Hristos şi-I acceptăm invitaţia de a trăi în pace, în interiorul nostru se produce o revărsare de nestăvilit a recunoştinţei. Este cazul lui Zacheu, care îşi înapoiază datoriile împătrit. Este cazul Mariei, care sparge vasul de alabastru. Este cazul lui Pavel, care suportă naufragiul, închisoarea şi omorârea cu pietre. Este cazul lui Petru, care şopteşte: „Nu sunt vrednic să mor ca Mântuitorul meu.” Binecuvântarea lui Hristos aduce cu sine curajul ieşit din comun de a trăi plin de îndrăzneală pentru El. Şi, atunci când este nevoie, de a muri pentru El.

  Mai mult decât atât, binecuvântarea Lui nu a fost doar pentru această femeie, ci pentru toate care aveau să vină după ea şi care au nevoie de o minune. Binecuvântarea Lui este pentru tine şi pentru mine. Vrei să zăboveşti o vreme la picioarele Sale ca să o primeşti?

  Karen J. Pearson

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...