Articolul precedentUna cu Hristos
  Articolul următorNoi Îl prezentăm pe Hristos

  Jurnalul

  Domnul mi-a răspuns şi a zis: „Scrie prorocia şi sap-o pe table, ca să se poată citi uşor!… Dacă zăboveşte, aşteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreşit.” – Habacuc 2:2,3

  Ce poate face un profesor fără voce?

  „Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu.” (Psalmii 46:10). Asta am învăţat în luna martie a anului 1995, când mi-am pierdut complet vocea timp de trei săptămâni. În luna ianuarie a aceluiaşi an am primit unul dintre cele mai preţioase cadouri. Era al treilea devoţional de femei pe care îl publicase biserica noastră – A Gift of Love. Am început să mă bucur de fiecare moment pe care îl petreceam dimineaţa citind din această carte, dar lăsasem deoparte jurnalul care-l însoţea.

  Nu îmi stătea în fire să scriu într-un jurnal.

  Pierderea vocii mi-a dat câteva momente de linişte cu Dumnezeu, lucru de care aveam nevoie. Cu câteva luni înainte cumpărasem o carte cu titlul Prayer Country [Ţinutul rugăciunii], scrisă de Dorothy Eaton Watts. Această carte, împreună cu jurnalul, aveau să-mi schimbe viaţa de rugăciune pentru totdeauna. Am citit fiecare călătorie a rugăciunii pe care autoarea o împărtăşeşte în acea carte minunată, dar cea mai mare binecuvântare am primit-o în urma experienţei jurnalului. Am reuşit de asemenea să încurajez multe femei să mi se alăture în această întreprindere. A fost una dintre cele mai puternice zone de creştere spirituală din departamentul Misiunea femeii. Ce bucurie a fost să auzim femeile care au ţinut aceste jurnale cum depun mărturie despre minunile rugăciunilor ascultate!

  Astăzi, şaptesprezece ani mai târziu, am văzut cum Dumnezeu a intervenit în vieţile soţului, ale copiilor şi ale multor membri ai familiei sau ale prietenilor. Ii mulţumesc lui Dumnezeu pentru experienţa ziditoare de a-L vedea intervenind din nou şi din nou ca răspuns la rugăciune. Vă încurajez pe toţi cei care citiţi astăzi aceste cuvinte să începeţi un jurnal al credinţei, dacă nu aţi făcut-o deja.

  Scrie în jurnal strigătele şi dorinţele inimii tale pentru copiii tăi şi pentru tine, ca mamă sau soră. Scrie-ţi gândurile, temerile, speranţele, visurile, îngrijorările şi cererile pe care I le-ai făcut lui Dumnezeu. Apoi aşteaptă să-L vezi pe Dumnezeu la lucru.

  Aşa cum ne sfătuieşte şi profetul, în Habacuc 2:2,3, dacă răspunsul la rugăciunea ta pare să întârzie, aşteaptă. Este pe drum. Va veni exact la timp.

  Claudette Garbutt-Harding

  Jurnalul - 2018. Scrie în jurnal strigătele şi dorinţele inimii tale pentru copiii tăi şi pentru tine, ca mamă sau soră. Scrie-ţi gândurile, temerile, speranţele, visurile, îngrijorările şi cererile pe care I le-ai făcut lui Dumnezeu. Apoi aşteaptă să-L vezi pe Dumnezeu la lucru.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...