Vise și călăuzirea lui Dumnezeu

  Cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie? – Estera 4:14

  Când te-am văzut în biserică”, mi-a spus Norval, „mi-a venit în minte un vis pe care l-am avut cu trei ani în urmă. Am văzut împlinirea acelui vis.” Mai târziu, mi-a povestit mai multe despre visul său, pe care îl notase pe un carneţel galben. Avusese acel vis după ce rămăsese văduv. Mi-a povestit de asemenea mai mult despre el. Două femei se oferiseră să-l ajute să-şi crească copiii orfani de mamă: un băiat de zece ani şi o fată de doisprezece. El a primit bine ajutorul lor, în special pe cel al tinerei înalte şi atractive pe care o cunoşteau deja şi el şi copiii, deoarece era vecina lor. Toate lucrurile mergeau bine, cu excepţia unui aspect: chiar şi după multe invitaţii, femeia nu a dorit să vină la biserică împreună cu familia lui Norval. Pentru el, acest aspect era foarte important.

  În timp ce lucram în Hinsdale, Illinois, la Departamentul de Arhive al spitalului, administratorul spitalului mi-a spus că avea nevoie de o persoană calificată să conducă departamentul, deoarece actualul director se pensiona. M-a îndemnat să obţin calificarea de care aveam nevoie pentru această slujbă. Acest lucru presupunea să particip la nişte cursuri în Danville, un orăşel mai mic din apropiere. După ce am fost primită la cursuri, directorul şcolii m-a ajutat să-mi găsesc cazare. În primele luni, în fiecare vineri, după cursuri, mă întorceam în Hinsdale pentru a merge la biserică şi pentru a lucra în spital sâmbătă noaptea şi toată ziua de duminică.

  Într-o zi, directorul Departamentului de Arhivă, doamna McDole, m-a încurajat să merg la biserica din Danville. „Fiind o biserică mică, te vor primi cu braţele deschise”, mi-a spus ea. Aşadar, într-o vineri am rămas la Danville. Dimineaţa devreme am luat autobuzul către biserica din Danville. După serviciul divin, mulţi membri din biserică au venit şi m-au salutat. Printre ei erau şi Norval A. Jackson, împreună cu cei doi copii ai săi. S-a oferit să mă ducă cu maşina. Apoi mi-a împărtăşit visul pe care îl avusese. Crezând în împlinirea visului său, a adăugat: „Am nevoie de cineva care să mă ajute să-mi cresc copiii.”

  Într-un Sabat, pastorul din biserica noastră a predicat despre faptul că Estera a ascultat de călăuzirea lui Dumnezeu. El a citit Estera 4:14: „Cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie?” A inclus în mod repetat versetul acesta în predica sa, atingându-mi inima.

  Familia lui Norval ne-a ajutat la planificarea nunţii şi fratele meu, care este medic, a venit cu avionul tocmai din California pentru a mă conduce la altar. De când mă ştiu, Estera 4:14 a fost versetul meu preferat din Biblie. Şi, pe tot parcursul anilor care au urmat, acest mesaj a fost o sursă de alinare pentru mine.

  Consuelo Roda-Jackson

  Vise și călăuzirea lui Dumnezeu - 2018. Familia lui Norval ne-a ajutat la planificarea nunţii şi fratele meu, care este medic, a venit cu avionul tocmai din California pentru a mă conduce la altar. De când mă ştiu, Estera 4:14 a fost versetul meu preferat din Biblie. Şi, pe tot parcursul anilor care au urmat, acest mesaj a fost o sursă de alinare pentru mine.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...