Slujire, nu aplauze

  Pentru ca având rădăcina şi temelia puse în dragoste, să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii care sunt lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă. – Efeseni 3: 17-19

  Felul în care cânt la pian lasă mult de dorit. Cu toate acestea, este suficient pentru biserică, atunci când nu sunt prezenţi instrumentişti mai talentaţi. Într-o zi, pe când stăteam la pian pentru a cânta, cineva m-a întrebat cheia în care era scris imnul pe care urma să-l cânt pentru a mă putea acompania cu chitara. Când am răspuns că nu ştiu, persoana respectivă a rămas surprinsă. Îi puteam spune câţi diezi şi câţi bemoli avea imul acela, dar nu ştiam în ce cheie era scris. Acea persoană era nedumerită de faptul că ştiam să cânt la pian, dar nu ştiam cheia în care era scrisă piesa.

  Luasem lecţii de muzică ani de zile în timpul copilăriei şi al adolescenţei. Nu era ceva ce alesesem să fac şi nici ceva ce aşteptam cu nerăbdare să fac. De obicei comentam când trebuia s-o fac. Mama însă dorea ca eu să slujesc biserica. Sigur, recitalurile şi alte piese muzicale erau drăguţe, dar imnurile de la biserică erau cele care îi aduceau adevărata bucurie. Pentru ea, muzica însemna să-L slujeşti pe Dumnezeu şi nu să interpretezi pentru a primi aplauze.

  Acum, matură şi conştientă fiind de oportunităţile pe care le aveam, mi-am dorit să mă perfecţionez pentru această parte a slujirii în biserică. Am început să iau din nou lecţii de pian. Voila! Până atunci nu înţelesesem teoria muzicală. Înainte de aceste lecţii, nici nu încercam să cânt ceva fără să am notele în faţă, nici măcar piese uşoare. Acum însă pot cânta câteva imnuri, nu după ureche, ci înţelegând şi folosind notele care merg în acea cheie – deşi mai este mult loc pentru îmbunătăţiri.

  Mama însă ar fi fericită să ştie că mai bine de şaizeci de ani, iubirea ei pentru Dumnezeu, dorinţa ei de a-I sluji şi credincioşia ei au fost adevărate binecuvântări pentru mine şi pentru alţii. Dumnezeu încă îi binecuvântează credincioşia în mult mai multe feluri decât voi putea eu înţelege pe acest pământ.

  Dumnezeu Şi-a dat propriul Fiu, Cuvântul Său şi Duhul Sfânt pentru noi. De multe ori, noi nu reuşim să cuprindem şi să apreciem „lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea” sacrificiului făcut pentru noi şi toate lucrurile care ne sunt puse la dispoziţie (Efeseni 3:18).

  Tată, dă-ne dorinţa de a sta la picioarele lui Isus, învăţătorul nostru, în fiecare zi, astfel încât să Te putem sluji. Îţi mulţumim, Tată!

  Sharon M. Thomas

  Slujire, nu aplauze - 2018. Tată, dă-ne dorinţa de a sta la picioarele lui Isus, învăţătorul nostru, în fiecare zi, astfel încât să Te putem sluji. Îţi mulţumim, Tată!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...