Fă-ți o listă

  Să fie uniţi în dragoste şi să capete toate bogăţiile plinătăţii de pricepere, ca să cunoască taina lui Dumnezeu, Tatăl. – Coloseni 2:2

  În biroul meu de acasă am o cutie veche, fără o valoare materială. În ea pun bileţele pe care mi le scriu mie însămi şi depozitez de asemenea şi citate din ziare şi reviste. Este valoroasă pentru mine, deoarece acele bucăţi de hârtie au în ele idei pentru scris.

  Astăzi, am găsit două bucăţi de hârtie la fundul cutiei: una din ele era o listă cu lucrurile pe care le aveam de făcut, scrisă cu ani în urmă. Pe ea erau 13 lucruri pe care promisesem faţă de mine însămi că aveam să le îndeplinesc în luna aceea. Voi împărtăşi cu voi trei dintre ele. Primul: încurajează familia pastorului. Pastorul este mort acum, la fel şi una dintre fiicele sale, dar eu şi soţia sa am rămas apropiate, deşi suntem prietene de la distanţă. Al doilea: Planifică o cină pentru Ben. Se va boteza săptămâna asta. Acea cină a fost o ocazie de conversaţie fericită, cerească. Am stat în jurul mesei cu membrii familiei sale. Au devenit cu toţii prieteni de suflet ai soţului meu şi ai mei. Şi el este mort acum. Al treilea: Oferă un cadou neaşteptat, făcut de mâna ta, dacă este posibil. A fost amuzant să fac lucrul acesta. Cadoul a fost o poezie pe care am scris-o pentru una dintre profesoarele mele de la facultate. A preţuit-o. Fiind o studentă mai în vârstă decât ceilalţi, eram de vârste apropiate. Îşi petrecea întotdeauna concediile în zone îndepărtate ale pământului. Îmi scria scrisori pe care le preţuiam, care aveam timbre frumoase din diferite ţări.

  De ce 13 promisiuni? Nu ştiu, dar cred că au fost îndemnuri din partea lui Dumnezeu, deoarece atunci când le-am recitit, mi-am amintit că fiecare dintre ele a avut ca urmare o prietenie de durată în cadrul familiei lui Dumnezeu.

  Nu ştiu de ce am păstrat lista atât de mult timp, dar mă bucur că am făcut-o. Îmi reaminteşte faptul că, deşi nu mai pot face toate acele 13 lucruri din cauza limitelor fizice, pot totuşi să-i încurajez şi să-i iubesc pe oameni. Îmi aminteşte de asemenea de un pasaj scris de autoarea creştină Ellen White: „Toate energiile trebuie să fie aduse la ascultare de Hristos” (Ellen G. White, Mărturii pentru biserică, vol. 4, Viaţă şi Sănătate, 2010, p. 74). Asta înseamnă să dai mai departe din dragostea lui Isus.

  Ştiţi ce? Citatul de mai sus era scris pe o bucată de hârtie pe care am găsit-o tot pe fundul cutiei. Coincidenţă? Este unul dintre lucrurile acelea pe care scriitorii creştini se bucură să le împărtăşească cu cititorii lor!

  Betty Kossick

  Fă-ți o listă - 2018. „Toate energiile trebuie să fie aduse la ascultare de Hristos” (Ellen G. White). Asta înseamnă să dai mai departe din dragostea lui Isus. Ştiţi ce? Citatul de mai sus era scris pe o bucată de hârtie pe care am găsit-o tot pe fundul cutiei. Coincidenţă? Este unul dintre lucrurile acelea pe care scriitorii creştini se bucură să le împărtăşească cu cititorii lor!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...