Îndepărtarea

  În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul şi m-a ascultat. – lona 2:2

  Am acostat pentru o zi în Granada. Era prima dată când mă aflam pe acea insulă. Turul insulei includea şi înotul pe una dintre plaje. Când am ajuns pe plaja Grand Anse, eu şi colega mea de croazieră ne-am schimbat în costume de baie şi am intrat în apă până la genunchi. Nu ştiu să înot, aşa că am început să bat apa cu picioarele, fiind totuşi cu tălpile fixate în nisip. Un adolescent înota în apropiere de noi şi am intrat în vorbă cu el. Avea o saltea pneumatică şi ne-a spus că ne va fi salvamar, dacă îl angajam.

  Noul nostru prieten era foarte deschis şi ne-a povestit despre familia sa şi despre viaţa pe insulă. La un anumit moment, m-a rugat să-i ţin salteaua, pentru a putea să îmi arate câteva scufundări. Mi-am aruncat braţele pe saltea, lăsându-mă cu putere pe ea şi mi-am ridicat picioarele pentru a pluti pe sub mine în apa tropicală. L-am urmărit pe băiat scufundându-se, impresionată de încrederea pe care o avea când era în apă. Am tot vorbit, iar eu am continuat să plutesc.

  Dintr-odată, colega mea de cameră mă strigă: „Unde te duci, Sharon? Înapoi către navă?” Nu înţelegeam ce spunea, aşa că m-am întors spre ea. Am descoperit cu stupoare că mă îndepărtasem mult de ţărm. Am întins un picior pentru a putea pune talpa pe nisip din nou şi pentru a mă putea întoarce la ţărm, dar nu puteam atinge cu vârfurile fundul oceanului.

  M-am panicat. Oare aveam să mă înec în Granada? Avea să-mi vină în ajutor un elicopter de salvare? Aducerea mea la mal avea să ajungă la ştirile de seară? Apoi am auzit o voce blândă spunându-mi: „Calmează-te. Relaxează-te. Respiră.” Am ascultat imediat. Ţinându-mă cu o mână de salteaua pneumatică, am început să vâslesc uşor cu celălalt braţ. Mă apropiam încet de mal. În sfârşit, am ajuns suficient de aproape de ţărm pentru a putea atinge cu picioarele fundul oceanului. Uşurată, i-am mulţumit din suflet colegei mele de cameră pentru că m-a avertizat că mă îndepărtasem de ţărm. Finalul ar fi putut fi unul dezastruos, dacă ea nu m-ar fi avertizat. „Salvamarul” meu părea să nu-şi dea seama de pericolul în care fusesem.

  Această experienţă mi-a adus aminte cât de uşor ne poate face păcatul să ne îndepărtăm de Dumnezeu. Satana se foloseşte de droguri, alcool, violenţă domestică, sex, bani, colegi, slujbă, faimă şi uneori chiar de membri ai familiei pentru a ne ademeni departe de Domnul nostru. Trebuie să ne prindem de El la fel de strâns pe cât m-am ţinut eu de salteaua pneumatică. Doar El ne poate pune în siguranţă picioarele pe pământ tare.

  Sharon Long (Brown)

  Îndepărtarea - 2018. Satana se foloseşte de droguri, alcool, violenţă domestică, sex, bani, colegi, slujbă, faimă şi uneori chiar de membri ai familiei pentru a ne ademeni departe de Domnul nostru. Trebuie să ne prindem de El la fel de strâns pe cât m-am ţinut eu de salteaua pneumatică. Doar El ne poate pune în siguranţă picioarele pe pământ tare.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...