Angel

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi. – Matei 7:1,2

  Am tras cu ochiul prin draperia de la fereastra laterală a uşii de la intrare şi m-am uitat nerăbdătoare spre aleea din faţa casei. Curând avea să apară o maşină care ne aducea un câine nou, pentru a-l evalua în vederea unei posibile adopţii. De curând, ne luaserăm la revedere de la ciobănescul nostru german, lucru care lăsase un gol imens în inima mea. O maşină de teren cu logoul One Step at a Time [Pas cu pas] a parcat în faţa casei noastre. O doamnă drăguţă a coborât şi a deschis uşa din spate a maşinii. Un frumos ciobănesc german a sărit cu prudenţă de pe bancheta din spate. Câinele s-a uitat lung în ochii mei, ca şi cum ar fi vrut să întrebe: „Mă vei păstra?” Curând avea să stea la picioarele mele şi să-mi înghiontească mâna pentru a-l mângâia pe capul moale. A fost dragoste la prima vedere. După o perioadă de probă de două zile, am hotărât să-l păstrăm pe Angel.

  La scurt timp după ce i-am oferit un cămin lui Angel, am început să observăm că are ceva probleme. La început sărea peste gardul din spatele curţii fără probleme. Apoi, ori de câte ori îl duceam afară, pe veranda din spate, se rezema de uşă şi tremura cu orele. Încerca de câte ori putea să o fugărească pe pisica noastră bătrână, Moomba, dar, în timp şi cu răbdare, au devenit prieteni. Angel era de asemenea excesiv de protector. Ori de câte ori venea cineva în vizită, el se rezema de picioarele mele, tremurând şi mârâind dacă persoana respectivă se mişca. În cele din urmă, după câteva luni, am apelat la o persoană specializată, care să vină să ne ajute.

  După câteva vizite şi câteva şedinţe de lucru, am fost încântaţi să observăm îmbunătăţiri. Am hotărât să-l contactez pe fostul proprietar al lui Angel, pentru a afla mai multe despre povestea lui. Mi s-a spus că eram a patra familie cu care a locuit într-o perioadă de doi ani, câţi avea atunci, şi că a fost abuzat. Am înţeles atunci de ce venise la noi cu probleme nerezolvate. Eram bucuroşi că fusesem răbdători şi că îl ajutasem să-şi revină. A devenit un animal de companie minunat.

  Când mă gândesc la Angel, îmi amintesc cât de uşor ne este să-i judecăm pe oameni. Le privim comportamentul şi-i catalogăm drept ciudaţi, răi sau nepotriviţi, fără să ne luăm timp să îi cunoaştem şi să ne împrietenim cu ei. Trecutul lor poate ascunde răni adânci, care le influenţează faptele. Poate că aceşti oameni se comportă aşa deoarece se simt singuri, le este frică sau sunt trişti. Să ne rugăm ca să nu trecem cu vederea ocazia de a ne împrieteni cu ei sau de a-i încuraja cu răbdare, ajutându-i astfel să-şi schimbe comportamentul.

  Isus cu siguranţă asta a făcut pentru fiecare dintre noi!

  Rose Neff Sikora

  Angel - 2018. Când mă gândesc la Angel, îmi amintesc cât de uşor ne este să-i judecăm pe oameni. Le privim comportamentul şi-i catalogăm drept ciudaţi, răi sau nepotriviţi, fără să ne luăm timp să îi cunoaştem şi să ne împrietenim cu ei. Să ne rugăm ca să nu trecem cu vederea ocazia de a ne împrieteni cu ei sau de a-i încuraja cu răbdare, ajutându-i astfel să-şi schimbe comportamentul.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...