Angel

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi. – Matei 7:1,2

  Am tras cu ochiul prin draperia de la fereastra laterală a uşii de la intrare şi m-am uitat nerăbdătoare spre aleea din faţa casei. Curând avea să apară o maşină care ne aducea un câine nou, pentru a-l evalua în vederea unei posibile adopţii. De curând, ne luaserăm la revedere de la ciobănescul nostru german, lucru care lăsase un gol imens în inima mea. O maşină de teren cu logoul One Step at a Time [Pas cu pas] a parcat în faţa casei noastre. O doamnă drăguţă a coborât şi a deschis uşa din spate a maşinii. Un frumos ciobănesc german a sărit cu prudenţă de pe bancheta din spate. Câinele s-a uitat lung în ochii mei, ca şi cum ar fi vrut să întrebe: „Mă vei păstra?” Curând avea să stea la picioarele mele şi să-mi înghiontească mâna pentru a-l mângâia pe capul moale. A fost dragoste la prima vedere. După o perioadă de probă de două zile, am hotărât să-l păstrăm pe Angel.

  La scurt timp după ce i-am oferit un cămin lui Angel, am început să observăm că are ceva probleme. La început sărea peste gardul din spatele curţii fără probleme. Apoi, ori de câte ori îl duceam afară, pe veranda din spate, se rezema de uşă şi tremura cu orele. Încerca de câte ori putea să o fugărească pe pisica noastră bătrână, Moomba, dar, în timp şi cu răbdare, au devenit prieteni. Angel era de asemenea excesiv de protector. Ori de câte ori venea cineva în vizită, el se rezema de picioarele mele, tremurând şi mârâind dacă persoana respectivă se mişca. În cele din urmă, după câteva luni, am apelat la o persoană specializată, care să vină să ne ajute.

  După câteva vizite şi câteva şedinţe de lucru, am fost încântaţi să observăm îmbunătăţiri. Am hotărât să-l contactez pe fostul proprietar al lui Angel, pentru a afla mai multe despre povestea lui. Mi s-a spus că eram a patra familie cu care a locuit într-o perioadă de doi ani, câţi avea atunci, şi că a fost abuzat. Am înţeles atunci de ce venise la noi cu probleme nerezolvate. Eram bucuroşi că fusesem răbdători şi că îl ajutasem să-şi revină. A devenit un animal de companie minunat.

  Când mă gândesc la Angel, îmi amintesc cât de uşor ne este să-i judecăm pe oameni. Le privim comportamentul şi-i catalogăm drept ciudaţi, răi sau nepotriviţi, fără să ne luăm timp să îi cunoaştem şi să ne împrietenim cu ei. Trecutul lor poate ascunde răni adânci, care le influenţează faptele. Poate că aceşti oameni se comportă aşa deoarece se simt singuri, le este frică sau sunt trişti. Să ne rugăm ca să nu trecem cu vederea ocazia de a ne împrieteni cu ei sau de a-i încuraja cu răbdare, ajutându-i astfel să-şi schimbe comportamentul.

  Isus cu siguranţă asta a făcut pentru fiecare dintre noi!

  Rose Neff Sikora

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...