Gropi

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. – Ieremia 29:11,13

  Eram un bebeluş în ale credinţei şi parcă nu puteam să nu cad în capcana de a nu asculta de voia lui Dumnezeu. Ştiam ce spunea Biblia şi ce era drept şi ce se aştepta de la mine, dar greşelile şi păcatele mele îmi distrugeau umblarea cu Domnul până intr-acolo încât parcă erau legate de mine.

  Nu reuşeam să-mi termin treaba sau cumpărăturile înainte de Sabat, iar sâmbătă după-amiaza umpleam maşina de spălat cu rufe. Nu puteam să refuz o ceaşcă de cafea şi mâneam fără să-mi pese un sendviş cu carne de porc. Uitam să mă rog şi-mi pierdeam cumpătul în relaţia cu soţul meu. Nu am returnat stiloul pe care l-am pus din greşeală în geantă când am fost la compania de asigurări. Am petrecut şase ore în faţa televizorului şi nu m-am trezit devreme pentru a-mi începe ziua cu Domnul. I-am spus lui Mary că mă voi ruga pentru ea şi nu am făcut-o. Am completat greşit în mod voit formularul pentru plata taxelor şi nu i-am vizitat la spital pe membrii bolnavi ai bisericii noastre. Şi lista continuă.

  Întotdeauna făceam ceva greşit, ceva ce nu doream să fac şi mă simţeam vinovată după aceea. Deşi mă botezasem, aparţineam unei biserici pe care o frecventam cu credincioşie şi chiar avem diferite slujbe în biserică, mă simţeam vinovată.

  Apoi, într-o zi, am trecut pe lângă un semn de circulaţie pe care scria „Grandview Bench, capitala gropilor”. Semnul avea aşezat cu grijă peste el un cauciuc rupt. Semnul acela mi-a schimbat perspectiva, deoarece exprima exact cum mă simţeam – precum capitala gropilor. Atunci am început să mă rog mai mult pentru asta. Domnul m-a încurajat să nu zăbovesc asupra greşelilor mele, ci mai degrabă să privesc în sus, spre Fiul Său, şi nu în jos, spre gropi. „Cere-Mi”, spune El, „putere pentru a fi în stare să schimbi gropile în teren plat, neted.”

  Acum simt că ar trebui să pun un semn nou pe care să scrie „Creştin în construcţie”. Grandview a avut nevoie de un an pentru a repara acel drum; uneori însă s-ar putea să fie nevoie de mai mult timp pentru a ne repara pe noi.

  Doamne, Te rog, schimbă această fiinţă umană epuizată şi mizerabilă după chipul Tău.

  Vidella McClellan

  Gropi - 2018. Acum simt că ar trebui să pun un semn nou pe care să scrie „Creştin în construcţie”. Grandview a avut nevoie de un an pentru a repara acel drum; uneori însă s-ar putea să fie nevoie de mai mult timp pentru a ne repara pe noi. Doamne, Te rog, schimbă această fiinţă umană epuizată şi mizerabilă după chipul Tău!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...