Din toată inima

  Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos. – Coloseni 3:23,24

  De ziua mea, am primit vestea că îmi pierdusem locul de muncă in compania de publicitate unde lucrasem timp de optsprezece ani, dintre care zece ani în management. Un nou director pusese pe altcineva în locul meu. Am fost distrusă de vestea aceasta, deoarece mă pregătisem (prin ore de administrarea afacerilor şi alte cursuri) pentru a-mi face bine meseria. Dintr-odată, se dusese totul pe apa sâmbetei. Pierdusem tot ce investisem cu mare sacrificiu din partea mea.

  Disperată, L-am căutat pe Dumnezeu. În mai puţin de două luni, mă adaptasem la noul salariu. Deşi fusesem umilită şi dată la o parte de cineva care nu se temea de Domnul, Dumnezeu a luptat pentru mine şi m-a copleşit cu alte binecuvântări. În ciuda dezamăgirii, am continuat să lucrez atent şi cu drag, pentru că am înţeles că tot ce fac trebuie să fac pentru Dumnezeu şi nu pentru mine, o femeie păcătoasă. Printre lacrimi, m-am agăţat de versetul care spune: „Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28). Aşadar, am găsit puterea de a merge mai departe şi de a-L sluji pe Dumnezeu. El m-a sprijinit în mod miraculos în aceste vremuri grele. Şi am crescut cu ajutorul încercărilor prin care am trecut.

  În fiecare zi suntem surprinşi de evenimentele din viaţa noastră. Femeile sunt fiinţe multifuncţionale, care uneori vor să schimbe lumea. Lucrăm cu atenţie şi grijă acasă, în biserică şi la locul de muncă. Totuşi, vin momente când trebuie să ne oprim din alergare şi să petrecem timp cu noi înşine şi cu Prietenul nostru special. Această pauză ne ajută să câştigăm putere pentru a înfrunta provocările sau pentru a ne bucura de binecuvântări. Isus aşteaptă cu nerăbdare întâlnirea noastră zilnică cu El şi este bucuros când ne luăm timp să vorbim inimii Sale. Când ne împărtăşim bucuriile, El Se bucură împreună cu noi. Dacă îi spunem neliniştea şi necazul nostru, Prietenul nostru plânge cu noi şi ne oferă umărul Lui pe care să ne odihnim. Acesta este modul în care trăim alături de El, şi El alături de noi, un parteneriat de succes.

  Să ne gândim la cuvintele lui Pavel din Filipeni 4:13: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. Dumnezeu ne îndeamnă să perseverăm: „Tot ce găseşte mâna ta să facă, fa cu toată puterea ta!” (Eclesiastul 9:10)

  Sueli da Silva Pereira

  Din toată inima - 2018. Când ne împărtăşim bucuriile, El Se bucură împreună cu noi. Dacă îi spunem neliniştea şi necazul nostru, Prietenul nostru plânge cu noi şi ne oferă umărul Lui pe care să ne odihnim. Acesta este modul în care trăim alături de El, şi El alături de noi, un parteneriat de succes.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...