Marea schimbare (1)

  Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne. – Ezechiel 36:26

  Sunt plină de uimire şi respect când văd miracolul transformării care are loc în viaţa unei persoane murdare şi păcătoase, atunci când Dumnezeu devine Prietenul şi Mântuitorul ei. Viaţa mea este un exemplu al unei astfel de schimbări extraordinare.

  Asemenea celor doi „fii ai tunetului” din Biblie – ucenicii lui Hristos, loan şi Iacov (Marcu 3:17) – mânia era problema mea.

  Acesta era un lucru foarte evident înainte să-L accept pe Isus ca Domn şi Mântuitor al meu. Îmi plăcea să fiu înconjurată de oameni, dar nu puteam să tolerez anumite lucruri din partea nimănui. O mică greşeală de-a celorlalţi mă făcea să mă aprind. Mânia care îmi era stârnită de greşelile celorlalţi putea să fie atât de intensă, încât să mă facă să ripostez, să insult şi să pronunţ cuvinte rele la adresa unei anumite persoane. Când mă confruntam cu o situaţie neplăcută sau când egoul meu era afectat, mânia care se năştea în mine era precum apa clocotită care năvăleşte şi stropeşte pe toţi cei care se află în apropiere.

  Când am început să studiez Biblia şi cartea Hristos, Lumina lumii, de Ellen White, o carte despre viaţa lui Isus, am aflat mai multe despre noul meu Prieten, Isus Hristos. Ce m-a fascinat au fost blândeţea şi modestia Lui. Maniera în care Se purta cu oamenii m-a impresionat profund şi mi-a atras atenţia. El trata oamenii întotdeauna cu dragoste, nedorind să-i rănească. Când le spunea anumite adevăruri, o făcea cu dragoste şi amabilitate.

  S-a trezit în mine dorinţa de a fi asemenea lui Isus. Aşadar, mi-am promis că-mi voi controla mânia şi că voi fi bună cu cei care mă vor răni. Dar realitatea tristă era că, cu cât încercam mai mult, cu atât eşuam mai mult. Eram dezamăgită de mine însămi. Eram însă pregătită să fac orice pentru a-mi învinge mânia şi pentru a fi asemenea lui Isus.

  Apoi, într-o zi, în timp ce citeam Biblia, am găsit pasajul din textul de astăzi: „Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne” (Ezechiel 36:26). Dumnezeu a promis că va face acest lucru pentru mine!

  Am rămas uimită să descopăr că lucrarea de transformare este a lui Dumnezeu. Mi-am dat seama că este o minune!

  Omobonike Adeola Sessou

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...