Marea schimbare (1)

  Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne. – Ezechiel 36:26

  Sunt plină de uimire şi respect când văd miracolul transformării care are loc în viaţa unei persoane murdare şi păcătoase, atunci când Dumnezeu devine Prietenul şi Mântuitorul ei. Viaţa mea este un exemplu al unei astfel de schimbări extraordinare.

  Asemenea celor doi „fii ai tunetului” din Biblie – ucenicii lui Hristos, loan şi Iacov (Marcu 3:17) – mânia era problema mea.

  Acesta era un lucru foarte evident înainte să-L accept pe Isus ca Domn şi Mântuitor al meu. Îmi plăcea să fiu înconjurată de oameni, dar nu puteam să tolerez anumite lucruri din partea nimănui. O mică greşeală de-a celorlalţi mă făcea să mă aprind. Mânia care îmi era stârnită de greşelile celorlalţi putea să fie atât de intensă, încât să mă facă să ripostez, să insult şi să pronunţ cuvinte rele la adresa unei anumite persoane. Când mă confruntam cu o situaţie neplăcută sau când egoul meu era afectat, mânia care se năştea în mine era precum apa clocotită care năvăleşte şi stropeşte pe toţi cei care se află în apropiere.

  Când am început să studiez Biblia şi cartea Hristos, Lumina lumii, de Ellen White, o carte despre viaţa lui Isus, am aflat mai multe despre noul meu Prieten, Isus Hristos. Ce m-a fascinat au fost blândeţea şi modestia Lui. Maniera în care Se purta cu oamenii m-a impresionat profund şi mi-a atras atenţia. El trata oamenii întotdeauna cu dragoste, nedorind să-i rănească. Când le spunea anumite adevăruri, o făcea cu dragoste şi amabilitate.

  S-a trezit în mine dorinţa de a fi asemenea lui Isus. Aşadar, mi-am promis că-mi voi controla mânia şi că voi fi bună cu cei care mă vor răni. Dar realitatea tristă era că, cu cât încercam mai mult, cu atât eşuam mai mult. Eram dezamăgită de mine însămi. Eram însă pregătită să fac orice pentru a-mi învinge mânia şi pentru a fi asemenea lui Isus.

  Apoi, într-o zi, în timp ce citeam Biblia, am găsit pasajul din textul de astăzi: „Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne” (Ezechiel 36:26). Dumnezeu a promis că va face acest lucru pentru mine!

  Am rămas uimită să descopăr că lucrarea de transformare este a lui Dumnezeu. Mi-am dat seama că este o minune!

  Omobonike Adeola Sessou

  Marea schimbare (1) - 2018. Apoi, într-o zi, în timp ce citeam Biblia, am găsit pasajul din textul de astăzi: „Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne” (Ezechiel 36:26). Dumnezeu a promis că va face acest lucru pentru mine!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...