Puzzle-ul vieții

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  Când mă aflam în vizită la nepoţii mei Brian şi Mikki, am observat că aveau diferite puzzle-uri. Ne-am aşezat la masă şi am încercat să facem unul, dar avansam cu greu. „Hai să ne oprim puţin”, a spus unul dintre nepoţi.

  „Da”, a fost de acord celălalt, „putem reveni la el mai târziu.” Aşadar, am lăsat puzzle-ul neterminat, cu piese răspândite peste tot. Curând, ne-am aglomerat cu alte activităţi de familie. Însă, din când în când, reveneam la puzzle şi mai observam câte o piesă care se potrivea. Eram cu toţii încântaţi de aceste noi completări la puzzle. Când am terminat într-un final puzzle-ul, am fost atât de mulţumiţi de rezultat, încât l-am înrămat!

  Şi viaţa mea este asemenea unui puzzle uriaş. Uneori am încercat să forţez o piesă să intre unde nu îi era locul. Alteori am încercat să pun o piesă înainte ca cele din jurul ei să fie aşezate cum trebuie. Insă, odată ce ai început să asamblezi un puzzle, există dorinţa de a încerca să-l termini cât mai repede posibil. De-a lungul anilor, am învăţat că trebuie să-L las pe Dumnezeu să aşeze piesele puzzle-ului vieţii mele în ordinea corectă: facultate, căsătorie, casă, copii, acum nepoţi şi strănepoţi. Dumnezeu avea un plan pentru viaţa mea, iar eu trebuia să-l las să se împlinească în ordinea aleasă de El. Este precum evoluţia unei sarcini. Odată conceput, copilul începe să se dezvolte. Dar ideal ar fi ca el să se dezvolte pe deplin înainte de a fi născut.

  Uneori nu am înţeles cum şi în ce ordine se îmbinau toate piesele vieţii mele. Dar Dumnezeu îmi spune că are un plan. El poate vedea puzzle-ul întreg, complet, chiar dacă eu nu-l văd.

  Cu ajutorul Său, urmându-I exemplul şi lucrând împreună cu El la piesele din viaţa mea, într-o zi voi vedea imaginea finală. Îi voi înţelege planul – în ciuda obstacolelor, a cotiturilor şi a regreselor – de a asambla piesele puzzle-ului vieţii mele. Voi vedea că rezultatul final va fi înrămat pentru o veşnicie cu El.

  Viaţa mea se poate rezuma în felul următor: voi merge oriunde Isus merge cu mine. Nu aş schimba nimic din puzzle-ul uneori de neînţeles al vieţii mele, deoarece Isus îmi conduce paşii.

  Betty Glover Perry

  Puzzle-ul vieții - 2018. Cu ajutorul Său, urmându-I exemplul şi lucrând împreună cu El la piesele din viaţa mea, într-o zi voi vedea imaginea finală. Îi voi înţelege planul - în ciuda obstacolelor, a cotiturilor şi a regreselor - de a asambla piesele puzzle-ului vieţii mele. Voi vedea că rezultatul final va fi înrămat pentru o veşnicie cu El.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...