Restaurarea

  Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis: „lată, Eu fac toate lucrurile noi” – Apocalipsa 21:5

  Eram la grădina zoologică şi mă uitam la un tigru care mă privea curios printre gratiile locului în care era închis. După un timp, s-a ridicat, a dat ocol curţii închise în care locuia şi apoi s-a întors să mă privească. Mă întrebam cum era când Dumnezeu a creat toate animalele, iar ele erau blânde şi libere. Dacă ne gândim la situaţia critică în care se află creaturile lui Dumnezeu din lumea aceasta, ce speranţă de supravieţuire au multe dintre ele? Sunt braconieri care vânează colţi, coarne, dinţi, blană, pene şi piei. Habitatele sunt distruse prin despădurire, prin contaminarea aerului sau prin poluarea apei. Creaturile terestre şi acvatice sunt pe cale de dispariţie, iar multe sunt traumatizate de climatul în schimbare. Rezervaţiile şi grădinile zoologice cu programe de înmulţire muncesc din greu, făcând eforturi serioase de a salva unele dintre aceste specii exotice.

  Prin comparaţie, cât de diferită este rasa umană? Nu prea mult, dacă ne gândim la condiţia lumii noastre. Oamenii omoară alţi oameni cu milioanele. Foametea este peste tot. Cutremurele, cicloanele, inundaţiile, incendiile, infracţiunile şi multe altele distrug vieţile oamenilor în fiecare zi. „Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie, împotriva altei împărăţii şi, pe alocurea, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciume” (Matei 24:7). Satana a distrus această planetă, dar se apropie rapid momentul când Dumnezeu va alunga tot răul. „Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea” (2 Petru 3:13). Doar Mântuitorul ne poate salva.

  Sunt atât de bucuroasă că Dumnezeu, în marea Sa iubire, încă ne oferă suficiente lucruri în care să putem vedea frumuseţea din lucrarea Sa. El este Designerul, iar natura este opera Lui de artă. Să ne gândim la varietatea de tipuri, culori şi forme ale florilor, păsărilor şi fluturilor şi la munţii şi văile care îţi taie respiraţia. Dacă ne odihnim puţin în aceste sanctuare, suntem plini de pace şi de bucurie.

  ÎI laud pe Dumnezeu pentru frumuseţea pe care o văd acum, dar aştept cu nerăbdare să văd pământul nou. „Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pământ nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute şi nimănui nu-i vor mai veni în minte. Lupul şi mielul vor paşte împreună, leul va mânca paie cu boul… Niciun rău, nicio vătămare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfânt.” (Isaia 65:17,25)

  Lyn Welk-Sandy

  Restaurarea - 2018. Sunt atât de bucuroasă că Dumnezeu, în marea Sa iubire, încă ne oferă suficiente lucruri în care să putem vedea frumuseţea din lucrarea Sa. El este Designerul, iar natura este opera Lui de artă. Să ne gândim la varietatea de tipuri, culori şi forme ale florilor, păsărilor şi fluturilor şi la munţii şi văile care îţi taie respiraţia.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...