Restaurarea

  Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis: „lată, Eu fac toate lucrurile noi” – Apocalipsa 21:5

  Eram la grădina zoologică şi mă uitam la un tigru care mă privea curios printre gratiile locului în care era închis. După un timp, s-a ridicat, a dat ocol curţii închise în care locuia şi apoi s-a întors să mă privească. Mă întrebam cum era când Dumnezeu a creat toate animalele, iar ele erau blânde şi libere. Dacă ne gândim la situaţia critică în care se află creaturile lui Dumnezeu din lumea aceasta, ce speranţă de supravieţuire au multe dintre ele? Sunt braconieri care vânează colţi, coarne, dinţi, blană, pene şi piei. Habitatele sunt distruse prin despădurire, prin contaminarea aerului sau prin poluarea apei. Creaturile terestre şi acvatice sunt pe cale de dispariţie, iar multe sunt traumatizate de climatul în schimbare. Rezervaţiile şi grădinile zoologice cu programe de înmulţire muncesc din greu, făcând eforturi serioase de a salva unele dintre aceste specii exotice.

  Prin comparaţie, cât de diferită este rasa umană? Nu prea mult, dacă ne gândim la condiţia lumii noastre. Oamenii omoară alţi oameni cu milioanele. Foametea este peste tot. Cutremurele, cicloanele, inundaţiile, incendiile, infracţiunile şi multe altele distrug vieţile oamenilor în fiecare zi. „Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie, împotriva altei împărăţii şi, pe alocurea, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciume” (Matei 24:7). Satana a distrus această planetă, dar se apropie rapid momentul când Dumnezeu va alunga tot răul. „Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea” (2 Petru 3:13). Doar Mântuitorul ne poate salva.

  Sunt atât de bucuroasă că Dumnezeu, în marea Sa iubire, încă ne oferă suficiente lucruri în care să putem vedea frumuseţea din lucrarea Sa. El este Designerul, iar natura este opera Lui de artă. Să ne gândim la varietatea de tipuri, culori şi forme ale florilor, păsărilor şi fluturilor şi la munţii şi văile care îţi taie respiraţia. Dacă ne odihnim puţin în aceste sanctuare, suntem plini de pace şi de bucurie.

  ÎI laud pe Dumnezeu pentru frumuseţea pe care o văd acum, dar aştept cu nerăbdare să văd pământul nou. „Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pământ nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute şi nimănui nu-i vor mai veni în minte. Lupul şi mielul vor paşte împreună, leul va mânca paie cu boul… Niciun rău, nicio vătămare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfânt.” (Isaia 65:17,25)

  Lyn Welk-Sandy

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...