Binecuvântări

  Întoarce-te acasă şi povesteşte tot ce ţi-a făcut Dumnezeu. – Luca 8:39

  Adesea, pe drumul vieţii suntem ispitiţi să ne descurajăm atunci când apar greutăţile şi când totul pare să meargă prost. Uităm de binecuvântările pe care le primim, dar este uimitor cum se împrăştie norii negri atunci când ne amintim de ele.

  Într-o zi, mi-am dat seama cât de multe lucruri minunate făcuse Dumnezeu pentru mine. Inima mi-a fost cuprinsă de bucurie, iar greutăţile au devenit mai mici. Dumnezeu m-a luat pe mine, o fată simplă şi foarte timidă, cu mijloace financiare modeste, din zona rurală a statului Sao Paulo şi m-a transformat într-o persoană pe care o putea folosi în lucrarea Sa în rândul copiilor. Fiind educatoare, am învăţat treptat cum să lucrez cu cei mici şi cum să le spun despre dragostea lui Dumnezeu.

  Cu timpul, Dumnezeu m-a binecuvântat cu un soţ minunat şi cu cinci copii extraordinari. (Astăzi, toţi cei cinci băieţi ai mei sunt adulţi; am două nepoate, iar un al treilea nepot este pe drum). Ce altceva mi-aş putea dori? Cu toate acestea, trebuie să vă mărturisesc că am fost adesea slabă şi am plâns când m-am confruntat cu încercările pe care le presupune creşterea şi îndrumarea copiilor mei pe o cale bună. Am vrut de asemenea să fiu o soţie aşa cum Domnul dorea să fiu. De multe ori m-am întrebat dacă ar fi trebuit să las deoparte cariera mea pentru a putea avea grijă de familie. Încă mai am de învăţat şi de crescut, dar simt că mâna puternică a Domnului a fost întotdeauna cu mine.

  M-am dedicat slujirii copiilor şi în biserica mea, întotdeauna cu sprijin puternic din partea soţului meu. Şi ştiu că în anii de dinainte să lucrez cu copiii, Dumnezeu m-a pregătit pentru această lucrare. El îmi modela temperamentul şi mă învăţa că doar prin Duhul Său îi putem duce la îndeplinire în mod eficient lucrarea. Şi ce bucurie mai mare putem avea decât asigurarea că suntem uneltele lui Dumnezeu?

  La fel cum Dumnezeu m-a binecuvântat pe mine şi m-a ajutat să mă dezvolt pentru a mă folosi în slujba Sa, tot aşa El te foloseşte şi pe tine. Nu putem înţelege modul în care El foloseşte atât trecutul, cât şi prezentul pentru a ne modela în vederea lucrării Sale. Nu putem înţelege nici cum ne transformă visurile în realitate. Ce-ar fi să-ţi faci timp să numeri binecuvântările lui Dumnezeu în viaţa ta? Dacă Îl căutăm pe Dumnezeu în rugăciune şi dacă ne vom aşeza în mâinile Sale, vom avea parte de şi mai multe binecuvântări.

  Maria de Lourdes I. M. Castanho

  Binecuvântări - 2018. La fel cum Dumnezeu m-a binecuvântat pe mine şi m-a ajutat să mă dezvolt pentru a mă folosi în slujba Sa, tot aşa El te foloseşte şi pe tine. Nu putem înţelege modul în care El foloseşte atât trecutul, cât şi prezentul pentru a ne modela în vederea lucrării Sale. Nu putem înţelege nici cum ne transformă visurile în realitate.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...