Nunta

  Da, Eu vin curând! Amin! Vino, Doamne Isuse! – Apocalipsa 22:20,21

  Nunţile în Africa sunt foarte importante şi colorate, la orice palier al societăţii. Nunţile din campusul nostru misionar erau întotdeauna evenimente bine planificate şi incitante, care implicau multe persoane. De obicei, tot personalul campusului era angrenat.

  Într-o duminică, în biserica atent aranjată a campusului nostru, s-au căsătorit doi tineri frumoşi, rude ale lucrătorilor misionari. A fost o ceremonie frumoasă: mireasa radia de frumuseţe şi fericire, iar domnişoarele de onoare arătau spectaculos în rochiile lor superbe. Serviciul de la biserică a decurs bine – florile, muzica, jurămintele şi predica au fost foarte potrivite şi, evident, meticulos planificate.

  După ceremonie, toată lumea s-a adunat pentru recepţia şi sărbătoarea care se desfăşură în nişte corturi albe, decorate cu tul, flori şi scaune şi mese împodobite cu funde. Câteva minute, grupul de nuntaşi s-a retras în altă parte a campusului pentru a face fotografii. Intre timp, au început să servească mâncarea; dar, imediat ce s-au aşezat la masă, o mică tornadă, ivită de nicăieri, a sfâşiat corturile, spulberând pânza albă prin aer, înainte de a cădea peste invitaţii îngroziţi. Instantaneu, a izbucnit haosul. Invitaţii ţipau în timp ce corturile se prăbuşeau peste ei. Stâlpii se prăbuşeau peste picioarele şi peste feţele oamenilor. Alţii erau acoperiţi de mâncare, iar grămezi de farfurii se zdrobeau de pământ. Frumosul tort cu multe etaje zăcea pe podea printre flori şi tul, amestecat cu fire de tot felul şi pânză de cort sfâşiată.

  Pentru unii, acesta era finalul unui eveniment care fusese văzut ca nunta anului. Au plecat acasă. Alţii au fost duşi la spital. Unora, medicii, asistentele sau prietenii le-au acordat îngrijiri acolo. Nunta s-a mutat în cele din urmă în sala de sport a şcolii şi a continuat acolo. Gândurile şi rugăciunile mele s-au îndreptat spre miri şi în special spre mama care planificase totul cu atâta grijă.

  Ce viaţă scurtă au unele dintre speranţele şi visurile noastre! Aşteptăm cu nerăbdare sărbătoarea nunţii Mielului, venirea lui Isus, momentul în care vom putea sărbători împreună în siguranţă, lăsând la o parte îngrijorările şi nenorocirile. Lumea aceasta nu este casa noastră. Pe măsură ce dezastrele şi necazurile, mari sau mici, se înmulţesc pretutindeni, nu putem spune decât: „Te rugăm, vino curând, Doamne Isuse!”

  Joy Butler

  Nunta - 2018. Ce viaţă scurtă au unele dintre speranţele şi visurile noastre! Aşteptăm cu nerăbdare sărbătoarea nunţii Mielului, venirea lui Isus, momentul în care vom putea sărbători împreună în siguranţă, lăsând la o parte îngrijorările şi nenorocirile. Lumea aceasta nu este casa noastră.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...