Fierbinte sau rece

  Ştiu faptele tale: căci nu eşti nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot! Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea. – Apocalipsa 3:15,16

  În copilărie, am auzit vorbindu-se franceza destul de mult în familia mea lărgită. Mama şi bunica mea adesea stăteau în bucătărie şi vorbeau în franceză, apoi în engleză, iar uneori un amestec din amândouă limbile (frangleza). În liceu, am hotărât, normal, să studiez franceza, ca limba a doua. În primul an m-am descurcat destul de bine. În al doilea an, am stat lângă nişte băieţi care îşi petreceau toată ora întrerupându-mă şi pălăvrăgind, aşa că nu am învăţat prea mult. Într-un final, nu ştiam mai mult decât ştiusem înainte de cei doi ani de franceză.

  Am încercat să învăţ pe cont propriu de multe ori şi în multe feluri de-a lungul anilor. Am cumpărat cursuri de învăţare a limbii franceze, dar nu am studiat după ele. Ascult radio în limba franceză în maşină şi primesc un mail cu un cuvânt în limba franceză pe zi, deşi sunt de obicei prea ocupată să-l citesc, darămite să-l învăţ. Am învăţat chiar nişte versuri în limba franceză, pentru a putea cânta, dar nu ştiu întotdeauna exact ce cânt. De exemplu, am învăţat un cântec franţuzesc vechi, care credeam că este despre prietenia dintre un bărbat şi calul său bătrân, pentru a afla mai târziu că acel cântec era despre un om şi vecinul său care mâncau un cal. Aş fi avut mai mult succes în a vorbi fluent limba franceză dacă aş fi luat lucrurile în serios. Dacă aş urma nişte cursuri, dacă aş citi cărţi în franceză şi le-aş traduce, dacă aş asculta radio doar în franceză, dacă aş urmări la televizor sau filme doar în limba franceză sau dacă aş face excursii în Franţa sau în Quebec, franceza ar deveni o parte din mine şi nu ar mai fi un lucru despre care aş şti câte puţin.

  În acelaşi mod, dacă citesc câte puţin din Biblie, dacă mă rog puţin, dacă ascult muzică creştină uneori, dacă mă duc la biserică din când în când, toate acestea sunt lucruri bune. Dar nu-mi vor aduce o viaţă spirituală cu adevărat vie. Dumnezeu nu doreşte să cochetăm cu El, ca şi cum ar fi un hobby. El vrea să ne scufundăm în El. Doar aşa vom putea avea o relaţie vie cu El. Dacă dorim să avem o relaţie strânsă cu Dumnezeu, trebuie să ne umplem fiecare parte a zilei cu El, nu doar anumite părţi. Să ne înconjurăm cu prezenţa lui Dumnezeu prin orice mijloc posibil. Astfel, îl vom cunoaşte şi vom fi cunoscuţi de El într-un mod în care să nu-I vină să ne verse din gura Lui.

  Celeste Perrino-Walker

  Fierbinte sau rece - 2018. Dacă citesc câte puţin din Biblie, dacă mă rog puţin, dacă ascult muzică creştină uneori, dacă mă duc la biserică din când în când, toate acestea sunt lucruri bune. Dar nu-mi vor aduce o viaţă spirituală cu adevărat vie. Dumnezeu nu doreşte să cochetăm cu El, ca şi cum ar fi un hobby. El vrea să ne scufundăm în El.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...