Sunteți gata de evacuare?

  Astfel dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. – 1 Corinteni 10:12

  Zile la rând, prognozele meteo avertizaseră că avea să vină o furtună teribilă, pe care o porecliseră „Frankenstorm”, deoarece uraganul Sandy era aşteptat să ajungă pe teren american cu câteva zile înainte de 31 octombrie 2012. Potrivit meteorologilor, câţiva factori transformau această furtună într-una extraordinar de puternică: furtuna avea să lovească în timpul nopţii, iar combinaţia de ploaie şi vânt avea să ducă la o creştere a nivelului apei între unu şi patru metri; de asemenea, probabil ar fi adus lapoviţă, din cauza faptului că era toamnă târzie.

  Preşedintele Obama a semnat declaraţii de urgenţă şi toţi guvernatorii, primarii, Garda Naţională şi personalul de urgenţă au intrat în stare de urgenţă pentru dezastre. Podurile, tunelurile şi şcolile au fost închise. Zborurile dinspre şi înspre trei aeroporturi au fost anulate şi alte servicii de transport au fost suspendate, cât şi activitatea de pe Wall Street.

  Apoi a venit apelul de evacuare obligatorie pentru zona A, care cuprindea zonele de lângă coastă. Unii locuitori din Fire Island, din zona A, au fost evacuaţi, dar s-au întors cu barca următoare, spunând că nu cred că furtuna va fi atât de rea. Alte zone care ar fi trebuit incluse în zona A au fost încadrate din greşeală în zona B. Locuitorii din acele părţi au crezut că sunt în siguranţă. Apoi a venit uraganul de proporţii istorice, care le-a spulberat casele, faleza, parcurile de distracţie, comunităţi întregi.

  Uraganul Sandy (despre care unii au spus că ar trebui redenumit Izabela) a fost catalogat drept al doilea cel mai costisitor uragan din istoria Statelor Unite. A luat 286 de vieţi şi a lăsat fără electricitate zile întregi milioane de oameni.

  Biblia ne spune despre o altă furtună care stă să vină peste noi. Întreaga lume a fost încadrată în zona A. Fie că suntem gata sau nu, Isus vine. La fel ca unii dintre locuitorii de pe Fire Island, mulţi oameni nu cred că trebuie să fie într-o stare permanentă de pregătire şi de evacuare. Pentru ei, revenirea lui Hristos va aduce o răzbunare cum lumea nu a mai văzut vreodată.

  Pe aceia care aleg să asculte avertizările şi să se pregătească – printr-o relaţie personală cu Isus, El îi va ţine „sub ocrotirea Celui Preaînalt” până va veni să-i salveze (Psalmii 91:1). Fie ca toţi să fim pregătiţi pentru venirea furtunii.

  Vashti Hinds-Vanier

  Sunteți gata de evacuare? - 2018. Biblia ne spune despre o altă furtună care stă să vină peste noi. Întreaga lume a fost încadrată în zona A. Fie că suntem gata sau nu, Isus vine. La fel ca unii dintre locuitorii de pe Fire Island, mulţi oameni nu cred că trebuie să fie într-o stare permanentă de pregătire şi de evacuare.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...