Sunteți gata de evacuare?

  Astfel dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. – 1 Corinteni 10:12

  Zile la rând, prognozele meteo avertizaseră că avea să vină o furtună teribilă, pe care o porecliseră „Frankenstorm”, deoarece uraganul Sandy era aşteptat să ajungă pe teren american cu câteva zile înainte de 31 octombrie 2012. Potrivit meteorologilor, câţiva factori transformau această furtună într-una extraordinar de puternică: furtuna avea să lovească în timpul nopţii, iar combinaţia de ploaie şi vânt avea să ducă la o creştere a nivelului apei între unu şi patru metri; de asemenea, probabil ar fi adus lapoviţă, din cauza faptului că era toamnă târzie.

  Preşedintele Obama a semnat declaraţii de urgenţă şi toţi guvernatorii, primarii, Garda Naţională şi personalul de urgenţă au intrat în stare de urgenţă pentru dezastre. Podurile, tunelurile şi şcolile au fost închise. Zborurile dinspre şi înspre trei aeroporturi au fost anulate şi alte servicii de transport au fost suspendate, cât şi activitatea de pe Wall Street.

  Apoi a venit apelul de evacuare obligatorie pentru zona A, care cuprindea zonele de lângă coastă. Unii locuitori din Fire Island, din zona A, au fost evacuaţi, dar s-au întors cu barca următoare, spunând că nu cred că furtuna va fi atât de rea. Alte zone care ar fi trebuit incluse în zona A au fost încadrate din greşeală în zona B. Locuitorii din acele părţi au crezut că sunt în siguranţă. Apoi a venit uraganul de proporţii istorice, care le-a spulberat casele, faleza, parcurile de distracţie, comunităţi întregi.

  Uraganul Sandy (despre care unii au spus că ar trebui redenumit Izabela) a fost catalogat drept al doilea cel mai costisitor uragan din istoria Statelor Unite. A luat 286 de vieţi şi a lăsat fără electricitate zile întregi milioane de oameni.

  Biblia ne spune despre o altă furtună care stă să vină peste noi. Întreaga lume a fost încadrată în zona A. Fie că suntem gata sau nu, Isus vine. La fel ca unii dintre locuitorii de pe Fire Island, mulţi oameni nu cred că trebuie să fie într-o stare permanentă de pregătire şi de evacuare. Pentru ei, revenirea lui Hristos va aduce o răzbunare cum lumea nu a mai văzut vreodată.

  Pe aceia care aleg să asculte avertizările şi să se pregătească – printr-o relaţie personală cu Isus, El îi va ţine „sub ocrotirea Celui Preaînalt” până va veni să-i salveze (Psalmii 91:1). Fie ca toţi să fim pregătiţi pentru venirea furtunii.

  Vashti Hinds-Vanier

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...