Șantierul

  Dar treimea aceasta din urmă o voi pune în foc şi o voi curaţi cum se curăţeşte argintul, o voi lămuri cum se lămureşte aurul. Ei vor chema Numele Meu şi îi voi asculta; Eu voi zice: „Acesta este poporul Meu!” Şi ei vor zice: „Domnul este Dumnezeul meu!” – Zaharia 13:9

  Ieri, când mă întorceam de la serviciu, am observat, în timp ce conduceam, pe ambele părţi ale şoselei, nişte cadre de metal înfăşurate în material portocaliu, aşezate din douăzeci în douăzeci de metri. Cum era un cartier rezidenţial, abia puteam vedea, printre găurile din acel material, curţile oamenilor pline de flori frumoase. Fuseseră săpate găuri în trotuare şi se făcuseră mormane de pământ.

  Ce se întâmplă? mă întrebam, dorindu-mi ca materialul acela portocaliu să dispară. Fiul meu m-a informat imediat că erau puse cabluri pentru internet de mare viteză. De când ne-am mutat înapoi în casa în care stăteam acum, familia mea era uneori supărată din cauza semnalului slab la internet şi a legăturilor telefonice şi speram ca lucrurile să se îmbunătăţească. Acum chiar asta se întâmpla. Deşi mă bucuram că se lucra la acest lucru, nu eram dispusă să suport mizeria pe care muncitorii o făceau pe drumul meu spre casă. Voiam ca lucrurile să fie intacte, dar şi să fie instalate cablurile – două dorinţe opuse imposibile. Trebuia să suport mizeria dacă voiam legături de internet şi telefonie mai bune. Tranziţia era un lucru ce presupunea deranj, dar era necesar.

  Dintr-odată, mi-am dat seama că aveam aceleaşi dorinţe conflictuale şi în ceea ce privea relaţia mea cu Isus. Mă mulţumeam cu felul în care stăteau lucrurile, deşi ştiam că era nevoie de îmbunătăţiri. Cu toate că voiam să fiu „reparată”, nu sunt sigură că îmi doream şi „mizeria” pe care procesul acesta avea s-o aducă în viaţa mea. Voiam o transformare magică, fără ca noroiul urât să fie scos la iveală şi aruncat. Acest lucru ar fi fost dureros, ruşinos şi mi-ar fi distrus imaginea de sine.

  Ştiam totuşi că acele cabluri nu puteau fi băgate în pământ fără ca mai întâi pământul să fie îndepărtat pentru a le face loc. Acelaşi lucru era valabil şi în viaţa mea spirituală. Dacă nu-I permiteam lui Dumnezeu ca mai întâi să rezolve dezordinea din viaţa mea, El nu putea curăţa receptorii, astfel încât să-L aud pe Duhul Sfânt vorbindu-mi mai clar şi să am o comunicare mai bună cu El.

  Şantierul din cartierul nostru s-a încheiat în câteva zile. Drumul nu mai este murdar şi urât. Şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru aplicaţia spirituală pe care mi-a oferit-o prin intermediul acelui şantier.

  Grace Paulson

  Șantierul - 2018. Dacă nu-I permiteam lui Dumnezeu ca mai întâi să rezolve dezordinea din viaţa mea, El nu putea curăţa receptorii, astfel încât să-L aud pe Duhul Sfânt vorbindu-mi mai clar şi să am o comunicare mai bună cu El. Şantierul din cartierul nostru s-a încheiat în câteva zile. Drumul nu mai este murdar şi urât.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...