Aprinde lumina!

  Lumina luminează în întuneric, şi întunericul n-a biruit-o. – loan 1:5

  Vara trecută am fost singură acasă. Soţul meu a fost într-o tabără de vară, ca pastor de tineret. Fiica mea adolescentă a fost în tabere de vară şi în alte locuri împreună cu membri ai familiei şi prieteni. Majoritatea nopţilor din vara aceea mi le-am petrecut în sufragerie, dormind pe canapea şi ţinând lângă mine telefonul şi o lumină mică.

  Sincer, nu-mi place să stau în întuneric. Totul în întuneric pare diferit şi mai mare decât în lumină. Dacă aveţi copii sau dacă vă amintiţi din propria copilărie, ştiţi că un scaun poate fi un monstru mare; o lustră, un animal înfometat, iar umbrele de la fereastră, vrăjitori răi. O lampă de veghe sau o lumânare poate alunga întunericul, dar nu luminează fiecare colţ al încăperii – cu siguranţă nu şi sub pat. Cu această lumină, un copil poate dormi liniştit.

  Nici lui Dumnezeu nu-I place întunericul. Unul dintre primele lucruri pe care le-a creat din nimic, doar prin Cuvântul Său, a fost lumina. „Dumnezeu a zis; «Să fie lumină!» şi a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună” (Geneza 1:3,4). Dumnezeu nu a spus niciodată că întunericul este bun. De la început şi în toată Biblia, întunericul a fost întotdeauna personificarea a tot ce este opusul lui Dumnezeu. Pe de altă parte, lumina I-a fost întotdeauna de ajutor lui Dumnezeu.

  Uneori, cu tot ce se întâmplă în jurul nostru în fiecare zi, lumea noastră pare un loc plin de întuneric. De fapt, fie că suntem martori, fie că suntem victime, sunt momente în care vieţile noastre pot părea întunecate, chiar şi în lumina zilei de afară.

  Prin Isus Hristos, Dumnezeu a luminat lumea noastră întunecată cu o strălucire de neclintit: „Isus le-a vorbit din nou şi a zis: «Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.»” (loan 8:12) Isus nu a spus: „Eu vă pot aduce lumina sau Eu pot aprinde lumina pentru voi.” El spune foarte clar: „Eu sunt Lumina lumii.” Isus este Lumina vieţii. Este important să ştim că lumina lui Isus nu îndepărtează orice umbră din vieţile noastre, dar El ne poate aduce suficientă pace încât să ne putem odihni.

  Nu ezitaţi niciodată să apelaţi la Isus, Lumina vieţii. Faceţi-o astăzi şi nu vă îngrijoraţi pentru factura la electricitate, deoarece lumina vieţii în Isus Hristos este gratuită.

  Aleksanda Tanurdzic

  Aprinde lumina! - 2018. Isus este Lumina vieţii. Este important să ştim că lumina lui Isus nu îndepărtează orice umbră din vieţile noastre, dar El ne poate aduce suficientă pace încât să ne putem odihni. Nu ezitaţi niciodată să apelaţi la Isus, Lumina vieţii. Faceţi-o astăzi şi nu vă îngrijoraţi pentru factura la electricitate, deoarece lumina vieţii în Isus Hristos este gratuită.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!