Aprinde lumina!

Lumina luminează în întuneric, şi întunericul n-a biruit-o. – loan 1:5

Vara trecută am fost singură acasă. Soţul meu a fost într-o tabără de vară, ca pastor de tineret. Fiica mea adolescentă a fost în tabere de vară şi în alte locuri împreună cu membri ai familiei şi prieteni. Majoritatea nopţilor din vara aceea mi le-am petrecut în sufragerie, dormind pe canapea şi ţinând lângă mine telefonul şi o lumină mică.

Sincer, nu-mi place să stau în întuneric. Totul în întuneric pare diferit şi mai mare decât în lumină. Dacă aveţi copii sau dacă vă amintiţi din propria copilărie, ştiţi că un scaun poate fi un monstru mare; o lustră, un animal înfometat, iar umbrele de la fereastră, vrăjitori răi. O lampă de veghe sau o lumânare poate alunga întunericul, dar nu luminează fiecare colţ al încăperii – cu siguranţă nu şi sub pat. Cu această lumină, un copil poate dormi liniştit.

Nici lui Dumnezeu nu-I place întunericul. Unul dintre primele lucruri pe care le-a creat din nimic, doar prin Cuvântul Său, a fost lumina. „Dumnezeu a zis; «Să fie lumină!» şi a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună” (Geneza 1:3,4). Dumnezeu nu a spus niciodată că întunericul este bun. De la început şi în toată Biblia, întunericul a fost întotdeauna personificarea a tot ce este opusul lui Dumnezeu. Pe de altă parte, lumina I-a fost întotdeauna de ajutor lui Dumnezeu.

Uneori, cu tot ce se întâmplă în jurul nostru în fiecare zi, lumea noastră pare un loc plin de întuneric. De fapt, fie că suntem martori, fie că suntem victime, sunt momente în care vieţile noastre pot părea întunecate, chiar şi în lumina zilei de afară.

Prin Isus Hristos, Dumnezeu a luminat lumea noastră întunecată cu o strălucire de neclintit: „Isus le-a vorbit din nou şi a zis: «Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.»” (loan 8:12) Isus nu a spus: „Eu vă pot aduce lumina sau Eu pot aprinde lumina pentru voi.” El spune foarte clar: „Eu sunt Lumina lumii.” Isus este Lumina vieţii. Este important să ştim că lumina lui Isus nu îndepărtează orice umbră din vieţile noastre, dar El ne poate aduce suficientă pace încât să ne putem odihni.

Nu ezitaţi niciodată să apelaţi la Isus, Lumina vieţii. Faceţi-o astăzi şi nu vă îngrijoraţi pentru factura la electricitate, deoarece lumina vieţii în Isus Hristos este gratuită.

Aleksanda Tanurdzic

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video