Insula fanteziei

  Şi, după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. – loan 14:3

  Într-o zi, la şcoală, mă uitam la o serie de şapte tablouri care întruchipau istoria umană de la creaţiune până la viaţa pe Noul Pământ. Seria de tablouri îl înfăţişa pe Isus în diferite activităţi cu oamenii. Pe când trăiam această experienţă vizuală, aproape că-I puteam simţi bucuria faptului că putea în sfârşit să ne arate Cerul. Îmi amintesc de o emisiune veche de la televizor numită Insula fanteziei, în care un tip scund striga plin de entuziasm: „Avionul, şefii’! Avionul!” de fiecare dată când vedea avionul particular că se apropia de insulă, aducând noi vizitatori. Să ni-L imaginăm pe Isus entuziasmat de faptul că sfârşitul este aproape şi strigând: „Copiii noştri, Tată, copiii noştri!”

  În emisiunea de la televizor, odată ce avionul ateriza, grupuri de oameni dădeau năvală, deoarece cumva, gazda de pe insulă le îndeplinea visurile. Cerul va fi mai ceva decât atât! Cu toţii avem o imagine despre cum va fi cerul şi despre lucrurile pe care le vom face când vom ajunge acolo. Isus aşteaptă să ne ia acasă cu El. După ce-L întâlnim pe Tatăl este greu să ne imaginăm ce a fost pregătit pentru noi. În fond, ni se spune că El „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20).

  Poate că pe unii dintre noi îi va duce în regatul animalelor şi le va explica despre ele – ce le place să facă şi cum sunt. În cer, vreau să învăţ atât de multe despre animale.

  O fantezie pe care o au unii cu privire la cer este poate aceea că vor călători pe Calea Lactee şi vor primi explicaţii despre cum călătoreşte lumina, de unde vine, de ce nu păleşte niciodată, cum se învârtesc stelele şi ce este praful alb pe care îl vedem acum de pe pământ când ne uităm la cer. Pentru alţii, grădinăritul în cer poate fi o dorinţă adâncă. Isus ne poate arăta cum să cultivăm plante la care nici nu ne-am gândit aici pe pământ. Cerul va fi locul perfect pentru a urmări păsările şi din care să putem vizita alte planete.

  Oricare ar fi dorinţele noastre referitoare la cer, Isus ni le va îndeplini. Cea mai importantă parte este însă realitatea – nu fantezia – că Isus ne-a iubit atât de mult încât a venit pe pământ ca să moară pentru noi. El a făcut acest lucru pentru ca într-o zi să putem fi cu El în ceruri pentru veşnicie. Aceasta spune Biblia că este dorinţa inimii Lui. Să alegem să fim acolo cu El!

  Beth Versteegh Odiyar

  Insula fanteziei - 2018. Oricare ar fi dorinţele noastre referitoare la cer, Isus ni le va îndeplini. Cea mai importantă parte este însă realitatea - nu fantezia - că Isus ne-a iubit atât de mult încât a venit pe pământ ca să moară pentru noi. El a făcut acest lucru pentru ca într-o zi să putem fi cu El în ceruri pentru veşnicie. Aceasta spune Biblia că este dorinţa inimii Lui.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...