Fortăreața lui Dumnezeu

  Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde. – Isaia 43:2

  După ce ne-am căsătorit, soţul meu şi cu mine am fost angajaţi de Mountain Provinces Mission din nordul Filipinelor. Conducând departamentul de Sănătate şi temperanţă, eram parte a planului anual de misiune medicală şi de evanghelizare. Una dintre aceste călătorii medicale misionare ne-a dus pe teritoriul unor triburi. O fostă colegă se întorsese în căminul ei din interiorul tribului, ca asistentă de sănătate publică. Pasiunea ei pentru schimbarea pozitivă din vieţile oamenilor a fost imboldul interesului ei de a se întoarce în comunitatea natală. Majoritatea oamenilor din comunitatea aceea rămăseseră canibali, deşi copiii lor beneficiau de educaţie. Echipa medicală de la două spitale ale bisericii şi echipa misionară au călătorit până la această comunitate tribală în care trăia colega mea. În echipa noastră era şi un student rezident la medicină, Itsuo. Prietena mea ne-a găzduit într-o biserică mică a unei denominaţiuni locale – singurul loc în care exista un vas de toaletă. Noi, fetele, ne-am înghesuit într-o cameră, iar bărbaţii din echipă, în alta. Afară se puteau auzi sunetele pe care le făceau oamenii care tăiau beţe. Ne era frică. Apoi, directorul medical a trebuit spitalizat din cauza unor dureri abdominale. Cu toţii aveam impresia că localnicii se pregăteau să ne omoare. Am îngenuncheat toţi şi am început să ne rugăm, amintindu-ne că localnicii erau canibali!

  La ora două noaptea, ne-a fost adusă o femeie care era la prima naştere, într-un travaliu greu. Itsuo, o asistentă şi cu mine am pus-o pe o masă. Itsuo evalua poziţia copilului, când a observat că o parte din scrot ieşise afară. Acest lucru indica faptul că fătul ieşea cu fundul. Am pregătit toate materialele pe care le aveam pentru naştere, crezând că Dumnezeu ne va ajuta şi rugându-ne împreună ca El să intervină. O oră mai târziu, copilul s-a născut fără complicaţii. Era băiat! Epuizată, dar fericită, femeia i-a pus băiatului numele Itsuo. Vestea s-a răspândit repede prin sat, făcându-ne să fim bine văzuţi de localnici.

  Minunată este fortăreaţa pe care Dumnezeu o clădeşte în jurul nostru prin rugăciune. El este locul nostru de scăpare. El a făcut prieteni din foştii noştri duşmani. Faptul că am rămas în fortăreaţa lui Dumnezeu a unit inimile localnicilor cu ale mesagerilor Evangheliei lui Hristos. Rămâi în acea fortăreaţă astăzi şi trăieşte puterea lui Dumnezeu în viaţa ta.

  Edna Bacate-Domingo

  Fortăreața lui Dumnezeu - 2018. Minunată este fortăreaţa pe care Dumnezeu o clădeşte în jurul nostru prin rugăciune. El este locul nostru de scăpare. El a făcut prieteni din foştii noştri duşmani. Faptul că am rămas în fortăreaţa Lui a unit inimile localnicilor cu ale mesagerilor Evangheliei lui Hristos. Rămâi în acea fortăreaţă astăzi şi trăieşte puterea lui Dumnezeu în viaţa ta.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...