Prin credință

  Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. – Evrei 11:1

  Într-o zi de la sfârşitul lui noiembrie, familia noastră s-a hotărât să patineze. Ne-am luat patinele din dulapul de sub scări şi am luat-o în jos de pe deal pe zăpada care devenea roz deoarece reflecta scurtul apus din Alberta. Deşi fiul nostru patinase deja în oraş, pe lac gheaţa tocmai se formase. „Ar trebui să fie bine”, a anunţat soţul meu. „Este rece de o săptămână deja.”

  Credeam că are dreptate, dar aş fi preferat să mai aşteptăm încă o săptămână – doar ca să fim siguri. Cu toate acestea, mi-am legat şireturile patinelor şi m-am alăturat pe lac soţului şi fiului meu. În lumina care pălea, am analizat gheaţa – era groasă de câţiva centimetri şi limpede ca cristalul. Am văzut frunzele îngheţate în lac şi bulele din gheaţă. Apoi, fiul meu mi-a strigat: „Uită-te la asta, mamă!” Prin gheaţă, vedeam cum un bizam plutea pe spate, având nasul lângă un morman de ierburi împinse prin gheaţă pentru a păstra o mică gaură prin care să respire. Vâ-zându-ne, s-a răsucit pe burtă, a împins apa cu labele lui palmate şi a dispărut. Am încercat să ne ţinem după el, dar centimetri de zăpadă căzuţi pe lac nu ne lăsau să vedem dedesubt.

  „Haide, tată! Haide, mamă!” Garrick ne striga în timp ce patina cu viteză pe lac. Zăpada zbura, iar lamele patinelor sale străluceau în ce mai rămăsese din lumina acelei zile. Ne urmam fiul şi râdeam în aerul foarte rece, străbătând în lungime lacul pe patine. Ce bine era să fii în viaţă, să expiri şi să-ţi îngheţe aburii pe gene, să te opreşti brusc şi să priveşti zăpada făcând un arc în sus şi coborând.

  „Este supă pe aragaz. Haideţi să mergem să mâncăm”, a sugerat soţul meu, în timp ce patinam prin întuneric. Am patinat mai încet, bucurându-mă puţin de linişte. Apoi mi-am tras răsuflarea. La câţiva metri distanţă am văzut un cerc mare şi negru, un loc unde nu era zăpadă. Fusese spulberată zăpada sau era o gaură în gheaţă? Voi putea să mă opresc la timp pentru a-l evita? Sau ar trebui pur şi simplu să am încredere – patinaserăm toţi trei timp de jumătate de oră fără a avea nici cea mai mică îndoială că lacul nu ar fi complet îngheţat.

  Şi aşa, în acea noapte întunecoasă, dar plină de stele, mi-am asumat un risc prin credinţă. Am tras aer adânc în piept şi am alunecat pe gheaţa dură şi neagră.

  Avem dovezi că Dumnezeu ne iubeşte. Dacă ne asumăm riscuri prin credinţă, vom ateriza pe teren solid; putem aluneca în viitor, siguri de faptul că suntem ai Lui.

  Denise Dick Herr

  Prin credință - 2018. Şi aşa, în acea noapte întunecoasă, dar plină de stele, mi-am asumat un risc prin credinţă. Am tras aer adânc în piept şi am alunecat pe gheaţa dură şi neagră. Avem dovezi că Dumnezeu ne iubeşte. Dacă ne asumăm riscuri prin credinţă, vom ateriza pe teren solid; putem aluneca în viitor, siguri de faptul că suntem ai Lui.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...