Nu e nevoie decât de puțin

  Tot aşa şi faptele bune sunt cunoscute; şi cele ce nu sunt cunoscute nu pot să rămână ascunse. – 1 Timotei 5:25

  Să mă ocup de hârţogărie este una dintre cele mai puţin plăcute treburi pe care le am de făcut la serviciu. Aşadar, când nu mai puteam amâna acest lucru, îmi promiteam că voi lucra până voi termina şi că nu voi permite ca nimic să mă oprească de la această sarcină neplăcută. Abia când începeam să văd ceva rezultate, mi-a intrat o geană în ochi. Nu prea mă gândesc la genele mele şi, când o fac, le văd ca un tot. Insă nu a fost nevoie decât de o geană pentru a mă opri din ce făceam. Atunci mi-am dat seama că a fi mic nu înseamnă neapărat a fi neimportant. Lucrurile mici au asupra vieţii un impact mai mare decât ne dăm seama.

  Eva a luat o singură muşcătură din fructul interzis şi a schimbat lumea pentru totdeauna. O pietricică din praştia lui David a ucis un uriaş pe care nimeni nu-l putea învinge. Esau a mâncat o farfurie de ciorbă de linte şi şi-a pierdut dreptul de întâi născut. Un băieţel i-a dat lui Isus prânzul său, iar Domnul l-a folosit pentru a hrăni mai bine de cinci mii de oameni.

  Dumnezeu ne oferă puterea de a schimba vieţi prin ceea ce facem sau spunem, chiar si în mică măsură.

  Acest privilegiu aduce după sine o responsabilitate.

  Mulţi dintre noi ne amintim cel puţin o ocazie sau două în care cineva ne-a spus un cuvânt amabil, când am citit un verset din Biblie, am auzit o predică sau am primit un compliment care ne-a făcut să ne simţim bine şi care ne-a schimbat perspectiva, dintr-una sumbră într-una mai bună.

  Chiar şi atunci când aparent avem puţin de oferit, ne putem uni darurile sau talentele cu ale altora, pentru a schimba ceva în bine.

  Cu ani în urmă, când cineva din familia bisericii trecea prin probleme financiare, unii membri îl ajutau plătindu-i o factură, cumpărându-i medicamente, oferindu-i bani de benzină sau făcând alte fapte bune. Uneori, asta însemna un sacrificiu destul de mare din partea unei singure persoane. Apoi cineva a sugerat ca fiecare familie să contribuie cu un dolar pe lună, urmând ca acele contribuţii să meargă într-un fond care să ajute membrii bisericii în momente grele. L-am numit Fondul familiei bisericii. Deşi s-a schimbat cu timpul, diferite familii aducând fiecare câte puţin, încă mai ajută oamenii şi astăzi.

  Dumnezeu va binecuvânta şi cel mai mic gest de bunătate, deoarece îl preamăreşte pe El.

  Poate că El vrea ca noi să nu uităm că puţin nu înseamnă neapărat neimportant.

  Marcia Mollenkopf

  Nu e nevoie decât de puțin - 2018. Dumnezeu va binecuvânta şi cel mai mic gest de bunătate, deoarece îl preamăreşte pe El. Poate că El vrea ca noi să nu uităm că puţin nu înseamnă neapărat neimportant.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...