Esența Cuvântului lui Dumnezeu

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:5,6

  Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. – Psalmii 91:15

  Mă lupt adesea să reţin pe tot parcursul zilei ce citesc la devoţionalul de dimineaţă. Într-o zi de marţi, pe 17 septembrie, textul a fost Proverbele 3:5,6. L-am citit propoziţie cu propoziţie şi L-am rugat sincer pe Dumnezeu să împlinească în mod divin adevăratul sens al Cuvintelor Sale în viaţa mea.

  În acea zi, la serviciu, m-a abordat o doamnă care m-a întrebat dacă putea lăsa un CV împreună cu o cerere de angajare. I-am spus că da. Cu o oră înainte de terminarea programului, o angajată valoroasă mi-a lăsat un preaviz – renunţa la serviciu deoarece era prea departe, iar naveta o costa prea mult. Eram uimită şi tristă, dar am înţeles.

  În acea seară L-am rugat pe Dumnezeu: „Te rog, împlineşte Proverbele 3:5,6 în viaţa mea şi în această situaţie de la serviciu.” Textul de la devoţionalul din dimineaţa următoare era Psalmii 91:15. M-am rugat lui Dumnezeu, iar mai târziu am fost îndemnată să deschid CV-ul primit în ziua precedentă. Când l-am deschis, am fost surprinsă să descopăr că femeia aceea era mai calificată decât angajata care pleca. Şi locuia atât de aproape, încât putea veni pe jos la serviciu. L-am lăudat pe Domnul şi am continuat cu rugăciune să meditez asupra acestor texte, pline de invitaţii şi de promisiuni din partea înţelegătorului nostru Tată ceresc. El îmi cere să-L recunosc în toate căile mele, iar El mă va călăuzi. Aşa că am apelat şi mai mult la El.

  Timp de şapte zile încercasem să o contactez pe mătuşa mea, care se lupta cu cancerul. În cea de-a şaptea zi, I-am spus lui Dumnezeu despre dorinţa mea mare de a vorbi cu ea. Am putut apoi să dau de ea. Ce Dumnezeu!

  Vineri încă meditam la cele două texte biblice. Ca antreprenor, evaluez lunar costurile operaţionale şi apoi stabilesc o valoare pentru vânzările zilnice minime. Zilele de vineri sunt scurte; este mai greu să ating acest target. „Te rog, Doamne, fa Tu lucrul acesta pentru noi.” Cu doar 27 de minute înainte de ora închiderii, Domnul a facut-o!

  Învăţ să mă stresez mai puţin şi, cu rugăciune şi în umilinţă, să mă încred în El şi să apelez la El. Mulţi ani nu am reuşit să înţeleg esenţa Cuvântului lui Dumnezeu. Dar tu? Cum te poţi încrede în Dumnezeu mai mult? Ai apelat la El în ultimul timp?

  Keisha D. Sterling

  Esența Cuvântului lui Dumnezeu - 2018. Învăţ să mă stresez mai puţin şi, cu rugăciune şi în umilinţă, să mă încred în El şi să apelez la El. Mulţi ani nu am reuşit să înţeleg esenţa Cuvântului lui Dumnezeu. Dar tu? Cum te poţi încrede în Dumnezeu mai mult? Ai apelat la El în ultimul timp?
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...