„Ele” mă însoțesc!

  … pentru că nu sunt singur… – loan 8:16

  Aţi avut vreodată o zi în care să simţiţi că vă doare tot corpul din cauza provocărilor cărora a trebuit să le faceţi faţă? De curând am avut o zi ca asta. Eram epuizată. Stresul îmi răpise zâmbetul de pe buze. Îmi era greu şi să vorbesc. Nu puteam decât să răsuflu uşurată că ziua se termina. Pe când ieşeam din clădire, am fost întâmpinată cu „Lăudat fie Domnul!” de către un domn a cărui energie inepuizabilă înfrumuseţează orice zi. Uitându-se la faţa mea, m-a oprit şi mi-a zis: „Ştii ce le spun oamenilor? Le spun că „ele” mă însoţesc. Eram nedumerită.

  Despre ce vorbeşte? mă întrebam. Are vedenii? Când mi-a spus ce îl însoţea, nu am putut decât să-L laud pe Domnul împreună cu el!

  Vestea bună este că „ele” ne însoţesc pe fiecare dintre noi, la fel cum i-au însoţit pe aceia ale căror istorii din Biblie ne inspiră. „Ele” au însoţit-o pe Maria Magdalena. Ea a fost prima care L-a văzut pe Isus după învierea Sa. Pavel i-a persecutat pe creştini, dar „ele” l-au însoţit şi pe el. De aceea este acum cunoscut ca cel mai mare predicator care a trăit vreodată. Rahav, o prostituată, apare în genealogia lui Isus. Noe s-a îmbătat la scurt timp după ce a fost scăpat din potop. David a comis adulter, apoi crimă, cu toate acestea a fost un om după inima lui Dumnezeu. Aceste persoane erau întotdeauna însoţite de „ele”. Şi noi suntem. Ce să aibă atâta putere în viaţa noastră, în această călătorie a creştinului?

  În cuvintele domnului care m-a salutat, aceste „ele” care ne însoţesc pe toţi sunt bunătatea şi mila. Mila face ca eu să nu primesc pedeapsa pe care o merit pentru păcatele mele, iar bunătatea face să mă bucur de binecuvântări, în ciuda faptului că nu le merit. Trăim momentul de faţă datorită harului şi milei. Ce Dumnezeu puternic este cel căruia îi slujim!

  În cele mai întunecate momente ale vieţilor noastre, când ne simţim uitaţi şi singuri, harul şi mila ne însoţesc. Când simţim că am eşuat lamentabil, harul şi mila ne ridică. Atunci când boala ne macină trupurile, harul şi mila ne alină. Oricare ar fi suferinţa noastră, harul şi mila ne asigură vieţi pline de biruinţă în Hristos! Slavă Domnului că „ele” ne însoţesc. Fiţi plini de curaj!

  „Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele şi voi locui în Casa Domnului până la sfârşitul zilelor mele.” (Psalmii 23:6)

  Deborah M. Harris

  „Ele” mă însoțesc! - 2018. Când simţim că am eşuat lamentabil, harul şi mila ne ridică. Atunci când boala ne macină trupurile, harul şi mila ne alină. Oricare ar fi suferinţa noastră, harul şi mila ne asigură vieţi pline de biruinţă în Hristos! Slavă Domnului că „ele” ne însoţesc. Fiţi plini de curaj!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...