Pașaportul pierdut

  Toţi ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi. – Matei 21:22

  După ce toţi cei patru copii ai noştri au terminat facultatea, l-am convins pe soţul meu să mergem într-un tur al Europei, fără să ne grăbim şi fără să ne planificăm un itinerariu. Aveam să mergem unde vom vedea cu ochii şi să adunăm amintiri pe care să le preţuim o viaţă. Am hotărât să-i invităm să ni se alăture pe prietenul nostru, care ne-a fost şi cavaler de onoare la nuntă, şi pe soţia lui. Ne-am întâlnit pe aeroportul Heathrow, din Londra. De acolo, am luat un tren Eurostar, care ne-a dus peste noapte în Paris. Am vizitat Turnul Eiffel şi locurile frumoase şi romantice din Franţa, Belgia şi Elveţia.

  Am o verişoară care locuieşte în Bonn, Germania, şi care ne-a invitat să o vizităm. Ne-au dus în locuri pe care orice turist trebuie să le vadă şi am experimentat pe pielea noastră tradiţiile locale. Am fost foarte impresionaţi de disciplina germană, de etica lor de lucru si de infrastructura lor modernă.

  Verişoara mea ne-a convins să mergem în Roma şi să vizităm Vaticanul. A doua zi de dimineaţă, foarte devreme, eram treji şi gata să pornim într-o nouă aventură. Nepoata mea mi-a sugerat ca, în locul genţii mele mari, să-mi iau una mai mică, din motive de siguranţă. După ore de vizitat ne-am urcat în tren, unde aveam să dormim peste noapte. Urma să ajungem în Roma dimineaţa următoare. Imediat ce ne-am instalat în cuşeta noastră, a venit controlorul pentru a ne verifica biletele şi paşapoartele. Am căutat paşaportul în geantă, dar nu l-am găsit. Apoi mi-am amintit că era în geanta mea mai mare, pe care o lăsasem în Germania. Controlorul nu era bucuros să audă acest lucru, şi doar mi-a spus că cei de la imigrări, din Italia, s-ar putea să nu mă lase să intru fură paşaport. M-am rugat în noaptea aceea, făcând cu ardoare apel la promisiunea că orice cerem în rugăciune, dacă credem, vom primi. L-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea un somn bun şi ca totul să meargă bine a doua zi. A doua zi de dimineaţă, la gară, oficiali italieni roiau în acele compartimente ale trenului unde ştiau că sunt străini, pentru a le verifica documentele. Din nu ştiu ce motiv, inspectorul de imigrare care trebuia să ne verifice pe noi a trecut pe lângă mine şi ne-a făcut semn să trecem mai departe.

  Acea experienţă mi-a întărit hotărârea de a-mi încredinţa soarta în mâna Domnului şi de a crede că, dacă Ii suntem credincioşi, El este la rândul Lui credincios şi drept în împlinirea promisiunilor Sale.

  Zeny Marcelo

  Pașaportul pierdut - 2018. Acea experienţă mi-a întărit hotărârea de a-mi încredinţa soarta în mâna Domnului şi de a crede că, dacă Ii suntem credincioşi, El este la rândul Lui credincios şi drept în împlinirea promisiunilor Sale.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...