Articolul precedentRenunțăm la ce este copilăresc
  Articolul următorCreștem în Hristos

  Vrabia

  Deci să nu vă temeți; voi sunteți mai de preţ decât multe vrăbii. – Matei 10:31

  Mă simţeam neobișnuit de descurajată în dimineaţa aceea. Aveam ceva probleme financiare, iar piedicile de la locul de muncă păreau insurmontabile. Doar ce-mi începeam devoționalul de dimineață, sperând că Dumnezeu îmi va vorbi și îmi va da puterea și alinarea care să-mi alunge îndoiala și frica.

  Dintr-odată, am auzit o bufnitură puternică.

  O pasăre se izbise de fereastra verandei mele. Am alergat repede la fereastră pentru a căuta pasărea. Am văzut o mică vrabie care căzuse pe pervazul ferestrei. Pur și simplu stătea acolo, părea aproape moartă. M-am rugat imediat ca Dumnezeu să aibă grijă de această vrabie neajutorată, să o ajute să-și revină și apoi să poată zbura alături de celelalte vrăbii din curtea mea.

  Deși m-am întors să citesc devoționalul de dimineață, simțeam nevoia să mă întorc la fereastră pentru a vedea dacă vrabia era încă acolo. Mi-a fost greu să mă concentrez pe subiectul din acea dimineață al devoționalului în timp ce mă gândeam la noua mea prietenă cu pene.

  Apoi am observat – nu imediat, ci într-o jumătate de oră – că vrabia și-a deschis ochii, s-a ridicat în picioare și, în mod uimitor, a zburat ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Am fost uimită de acest exemplu simplu al dragostei și al grijii lui Dumnezeu pentru una dintre cele mai mici creaturi ale Sale.

  Acest incident m-a făcut să mă gândesc la câtecul „His eye is on the sparrow”. Acel cântec întreabă de ce să fim descurajați atunci când dăm peste necazuri, În fond, dacă Dumnezeu vede o vrabie, cu siguranță ne vede pe noi. Dumnezeu ne spune în Cuvântul Său că nici măcar o vrabie nu cade la pământ fără ca El să știe că noi suntem mult mai prețioși decât multe vrăbii (Matei 10:29-31).

  În dimineața aceea, Dumnezeu mi-a arătat că Se îngrijește de o vrabie mică și că mă puteam încrede în faptul că El avea să aibă grijă de mine și că Se va îngriji de toate nevoile mele. Dacă ne punem încrederea în El, El va alunga orice îndoială și frică. Cu siguranță că ne va da putere pentru a înfrunta orice ne stă în față. Putem fi siguri că El veghează asupra noastră și că are grijă de noi în fiecare zi.

  Karen Welch Dobbin

  Vrabia - 2018. Dumnezeu mi-a arătat că Se îngrijește de o vrabie mică și că mă puteam încrede în faptul că El avea să aibă grijă de mine și că Se va îngriji de toate nevoile mele. Dacă ne punem încrederea în El, El va alunga orice îndoială și frică. Cu siguranță că ne va da putere pentru a înfrunta orice ne stă în față.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...