Un adăpost în furtună

  El face pe cei smeriţi să umble în tot ce este drept. El învaţă pe cei smeriţi calea Sa. – Psalmii 25:9

  Pe 24 aprilie 2014, i-am trimis un mesaj pe telefon prietenei mele Elsa, spu-nându-i că am să-i aduc de mâncare. Cerul era limpede şi luminos când am coborât cu liftul.

  Când am ajuns la parter, ploua. Am urcat din nou şi mi-am luat umbrela. Ajunsă din nou la parter, am văzut că era o furtună cu fulgere şi ploaie abundentă. I-am spus Elsei că nu mai treceam pe la ea. Am mers pe jos pe un drum ocolit până la un complex cu vânzători ambulanţi, un complex în aer liber în care mâncarea este gătită şi vândută direct de vânzătorii din chioşcuri.

  Pe drum spre acest complex, ploaia s-a rărit. În cele din urmă am ajuns şi mi-am comandat mâncarea vegetariană. Când mă pregăteam să iau loc, a început din nou să plouă cu găleata şi să tune. Când m-am aşezat într-un loc ferit de furtună, mi-am amintit de un cântec „A Shelter in the Time of Storm” (Un adăpost în furtună). Cântecul mi-a reamintit faptul că Domnul este Stânca şi Adăpostul meu „în vreme de furtună”.

  Mi-am primit mâncarea şi am mâncat-o în tihnă. I-am trimis un alt mesaj Elsei, spunându-i că aveam să trec pe la ea. După ce am mâncat, am mers acasă să iau mâncarea pentru Elsa. La început am vrut să o iau pe un drum mai scurt, dar ploua încă. Mi-am amintit de intensitatea ploii şi a tunetelor, aşa că am luat-o pe drumul mai lung.

  Pe drum spre Elsa, am văzut o doamnă care îşi ducea copilul de un an şi jumătate în braţe. Avea şi un cărucior. Câteva femei cu umbrele au trecut pe lângă ea. Tânăra mamă părea că aşteaptă pe cineva. M-a întrebat: „Am putea să ne adăpostim sub umbrela dumneavoastră câteva străzi cât mai avem de mers?” Sigur că puteau. Am discutat puţin cât am mers împreună.

  Când a ajuns la destinaţie, mi-a mulţumit. I-am răspuns: „Cu plăcere!” Apoi am adăugat: „Eşti norocoasă că am hotărât să o iau pe alt drum astăzi.”

  „Slavă Domnului”, mi-a spus ea când ne despărţeam. După ct am ajuns acasă la Elsa şi i-am dat mâncarea, ploaia s-a oprit. Îmi îndeplinisem misiunea şi mă gândeam acum cât de important este să ai încredere în Dumnezeu şi să-L asculţi. Romani 8:28 spune că „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”.

  În ziua aceea, nu doar că mă adăpostise, dar îmi şi călăuzise paşii pentru a putea oferi adăpost unei tinere mame în necaz. Cu adevărat, „El face pe cei smeriţi să umble în tot ce este drept” (Psalmii 25:9).

  Yan Siew Ghiang

  Un adăpost în furtună - 2018. În ziua aceea, nu doar că mă adăpostise, dar îmi şi călăuzise paşii pentru a putea oferi adăpost unei tinere mame în necaz. Cu adevărat, „El face pe cei smeriţi să umble în tot ce este drept” (Psalmii 25:9).
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...