Final în forță (I)

  De aceea mângâiaţi-vă şi întăriţi-vă unii pe alţii, cum şi faceţi în adevăr! – 1 Tesaloniceni 5:11

  Cursa anuală care are loc la o tabără creştină începe să devină o tradiţie de familie. În fiecare an alerg alături de cumnata mea, Melissa, fiica ei, Kaleigh, şi verişoara mea, Pam. Nu este singura cursă de cinci kilometri în care alergăm toate patru, dar este cea mai rece dintre toate, pentru că are loc la final de noiembrie. Anul acesta erau şi câţiva centimetri de zăpadă. Cursa are şi dealuri pe alocuri. Unele dintre acele zone devin rapid noroioase, deoarece sute de oameni aleargă pe acolo în dorinţa lor de a termina cursa.

  Nu alergam pentru a obţine un timp bun. Scopul meu era să trec împreună cu Melissa linia de sosire. Ea vrea să alerge şi vrea un final în forţă. Dar împărţindu-se între serviciu, copii şi şcoală, nu-i mai rămânea prea mult timp de antrenament. Aşa că m-am hotărât să o încurajez şi să n-o las să renunţe. În timp ce Kaleigh şi Pam alergau cu mult în faţa noastră, eu şi Melissa ne îndreptam încet spre ţintă.

  Mai erau alte câteva femei care alergau pe lângă noi. Uneori, ele ne-o luau înainte. Alteori le întreceam noi. Încercam să le încurajez pe fiecare dintre ele. Am remarcat-o pe una dintre femei. Când încetineam pentru a-i permite Meliseei să-şi tragă răsuflarea, ea ne depăşea. Odată ajunsă înaintea noastră, avea nevoie să încetinească şi să-şi tragă răsuflarea. Atunci o depăşeam noi. Când am ajuns la ultimul kilometru, alergam cot la cot cu ea. Am vorbit cu ea şi am aflat că numele ei era Serena şi că aceasta era prima ei cursă de cinci kilometri. Prietenele o încurajaseră să participe, dar o luaseră înainte şi o lăsaseră în urmă. Era o tânără cu doi copii mici acasă şi se chinuia să termine. Am încurajat-o să treacă linia de sosire cu noi. Mai aveam de urcat un deal, apoi ne apropiam de un final în forţă – o coborâre de aproximativ două sute de metri. O altă femeie, Diana, s-a alăturat grupului nostru, iar eu am încurajat-o să ţină pasul cu noi şi să termine în forţă.

  Pam şi Kaleigh ne aşteptau, iar noi ne-am început urcarea pe ultimul deal. Ele terminaseră şi se întorceau să ne însoţească pe noi la linia de finiş. Împreună, toate şase, am urcat ultimul deal şi ne-am început coborârea. Le-am încurajat pe toate să alerge şi să termine în forţă. „De aici nu o putem lua decât la vale!”

  Astăzi, trage cel puţin o persoană care se luptă în cursa vieţii în cercul tău de susţinere.

  Tamyra Horst

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...