Final în forță (II)

  De aceea mângâiaţi-vă şi întăriţi-vă unii pe alţii, cum şi faceţi în adevăr! – 1 Tesaloniceni 5:11

  Împreună cu alte trei femei din familia mea, participam la cursa anuală de cinci kilometri la tabăra noastră creştină locală. Scopul meu era să alerg cu Melissa, cumnata mea, şi să trecem împreună linia de sosire. Diana şi Serena, o mamă tânără, au ajuns şi ele în grupul nostru. Nepoata mea, Kaleigh, şi verişoara mea, Pam, terminaseră deja cursa, dar se întorseseră pentru a alerga alături de noi până când aveam să terminăm şi noi. Ne începeam coborârea ultimului deal pe care îl mai avusesem înainte de linia de finiş.

  Am alergat lângă Serena. Alerga repede acum. Apoi, pe la jumătatea coborârii, a vrut să renunţe şi să meargă.

  – Aproape am ajuns! Poţi s-o faci! Linia de finiş este la o aruncătură de băţ!

  – Îmi este greaţă. Nu pot s-o fac, strigă ea, încetinind până la punctul de a se opri.

  – Nu! Poţi s-o faci! Prietenii tăi sunt foarte aproape. Haide să alergăm împreună! Cuvintele de încurajare se pare că i-au dat puterea de care avea nevoie. Am început să alergăm din nou. Am mai trecut pe lângă doi alergători, pe care i-am încurajat la rândul nostru.

  – Bravo! Puteţi reuşi! Terminaţi în forţă!

  Mulţimea din jurul liniei de sosire a început să ne aclame şi pe noi.

  – Aproape ai ajuns! Aproape ai ajuns!

  Am terminat în forţă. Prietenii au înconjurat-o pe Serena, îmbrăţişând-o şi aclamând-o. Unul dintre ei mi-a mulţumit pentru că am alergat împreună cu ea.

  Mai târziu, pe când mă gândeam la cursă, mi-am dat seama cât se asemăna cu viaţa. Cu toţii alergăm. Sunt zile în care pur şi simplu nu credem că putem merge mai departe, zile în care vrem să renunţăm. Uneori chiar când linia de sosire este foarte aproape. Dumnezeu a ştiut că vor fi zile ca acestea. Nu ne-a creat pentru a alerga singuri în această cursă. El ne cheamă să ne încurajăm unii pe alţii şi să ne întărim. „De aceea mângâiaţi-vă şi întăriţi-vă unii pe alţii, cum şi faceţi în adevăr! (1 Tesaloniceni 5:11). Nimeni să nu rămână în urmă. Cum? Încurajându-i şi sădind speranţa în fiecare dintre noi. Alergând împreună.

  Uitaţi-vă în jur. Cine aleargă lângă voi? Ce cuvinte de speranţă şi de încurajare le puteţi oferi astăzi?

  Tamyra Horst

  Final în forță (II) - 2018. „De aceea mângâiaţi-vă şi întăriţi-vă unii pe alţii, cum şi faceţi în adevăr! (1 Tesaloniceni 5:11). Nimeni să nu rămână în urmă. Cum? Încurajându-i şi sădind speranţa în fiecare dintre noi. Alergând împreună. Uitaţi-vă în jur. Cine aleargă lângă voi? Ce cuvinte de speranţă şi de încurajare le puteţi oferi astăzi?
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...