Articolul precedentCa zorile dimineții
  Articolul următorTrebuie să privim continuu la Isus

  Cursa cu ștafetă

  Şi noi dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. – Evrei 12:1

  Într-o dimineaţă de Sabat, pe când mă ocupam de buletinele bisericii, dîntr-una dintre clasele Şcolii de Sabat, am auzit voci de copii cântând: „Când apune soarele vinerea, este Sabat.” Am început să mă gândesc la faptul că, la Şcoala de Sabat, copiii cântă aceleaşi cântece pe care le cântam şi noi când eram copii.

  Acest lucru mi-a amintit de o cursă cu ştafetă, în care fiecare membru al echipei aleargă doar în partea aceea din cursă care i-a fost atribuită lui. Echipa este formată din mai mulţi membri, dar există o singură ştafetă care trece de la un membru la altul în timpul cursei.

  Cântecul pe care l-am auzit la copii şi mesajul lui sunt precum o ştafetă dată din generaţie în generaţie. Această transmitere a moştenirii credinţei nu se va termina până nu se va încheia cursa vieţii şi Isus va veni.

  Proclamarea mesajului Evangheliei este un lucru foarte important. Cu ea vin şi alte responsabilităţi importante. De exemplu, cum îşi planifică şi cum îşi trăieşte viaţa o persoană care vesteşte Evanghelia? Copiii îşi urmăresc părinţii şi familiile pentru a învăţa cum să-şi organizeze vieţile. Dacă generaţia mai în vârstă nu trăieşte mesajul, ce vor transmite mai departe copiii lor când va veni vremea să transmită mesajul la rândul lor? Dacă stilul de viaţă şi alegerile generaţiei mai în vârstă le arată copiilor că aceştia trăiesc pentru lucruri şi nu pentru speranţa vieţii veşnice, ce vor transmite copiii generaţiei următoare?

  Trebuie să ne binecuvântăm copiii şi să le transmitem o credinţă puternică în speranţa că Isus vine să-i salveze.

  Trebuie să le transmitem făgăduinţele lui Dumnezeu din Biblie şi asigurarea că El nu ne va lăsa. Cântaţi împreună cu ei. Rugaţi-vă cu ei. Iubiţi-i aşa cum îi iubeşte Isus. Pregătiţi-i să alerge bine în cursa cu ştafetă a vieţii veşnice.

  Atunci, mulţi alţii vor avea ocazia de a fi pregătiţi de asemenea.

  Donna Sherrill Lewis

  Cursa cu ștafetă - 2018. Trebuie să ne binecuvântăm copiii şi să le transmitem o credinţă puternică în speranţa că Isus vine să-i salveze. Trebuie să le transmitem făgăduinţele lui Dumnezeu din Biblie şi asigurarea că El nu ne va lăsa. Cântaţi împreună cu ei. Rugaţi-vă cu ei. Iubiţi-i aşa cum îi iubeşte Isus. Pregătiţi-i să alerge bine în cursa cu ştafetă a vieţii veşnice.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...