„Cartonașe de alinare”

  Ferice de cei ce plâng, căci ei vor mângâiaţi! – Matei 5:4

  Când sunteţi trişti, care ar fi cel mai bun lucru pe care l-aş putea face pentru a vă alina?” i-am întrebat pe fiecare dintre copiii mei.

  „Fă-mi o cană mare de ciocolată fierbinte cu frişcă şi fulgi de ciocolată!”, „Ascultă-mă şi dă-mi o îmbrăţişare.”, „Fă-mi un masaj pe spate!”

  „Dar tu? Ţie ce ţi-ar plăcea când eşti tristă?” m-a întrebat fiica mea.

  „Să mă gândesc. Să-mi daţi o mână de ajutor, o îmbrăţişare, să facem ceva distractiv, să vă rugaţi pentru mine. Dar de obicei, atunci când sunt tristă, îmi imaginez că stau în poala lui Dumnezeu şi că El îmi dă cea mai mare îmbrăţişare pe care am primit-o vreodată, iar lacrimile Lui se amestecă cu ale mele. Îmi imaginez că stau la pieptul Lui şi că-I aud inima bătând a dragoste pentru mine şi pentru toţi din lumea aceasta.”

  Fiind terapeut pe probleme de familie, văd adesea familii care trec prin momente cu adevărat grele. Toată lumea este tristă şi uneori se simte singură, deoarece nimeni nu are energia emoţională necesară pentru a alina pe toată lumea. Aşadar, ne facem „cartonaşe de alinare”. Fiecare membru al familiei are un teanc de pătrate de hârtie, de culori diferite. Fiecare scrie pe cartonaşele lui colorate modalităţile prin care ar dori să fie alinat. Apoi le lipim pe toate pe un panou pentru a face un poster pe care să-l ia acasă. Acesta le va reaminti să se aline în modul în care fiecare dintre ei doreşte. De asemenea vorbim despre lucrurile care ne fac să ne simţim şi mai trişti şi mai singuri – faptul că vorbesc despre propriile probleme, faptul că ne critică pentru că nu suntem mai optimişti, faptul că nu ne ascultă cu adevărat atunci când le povestim prin ce trecem.

  Cine dintre persoanele pe care le cunoşti ar putea trece printr-o perioadă grea chiar acum? Ce ai putea face pentru a alina acea persoană? Să asculţi cu o inimă deschisă şi caldă; să le împărtăşeşti durerea (Romani 12:15); să îi pregăteşti masa; să o scoţi în oraş o zi; să faceţi împreună ceva ce îi place; să îi trimiţi o felicitare sau să o suni. Ce ai scrie pe propriul „cartonaş de alinare”? Care sunt istoriile şi versetele din Biblie care îţi aduc alinare şi încurajare? Cum le poţi face cunoscut celorlalţi modul în care te pot ajuta să te simţi mai bine şi mai puţin singură?

  Tată ceresc, ajută-mă să împărtăşesc şi altor persoane alinarea pe care Tu mi-ai adus-o, astfel încât şi ele să simtă dragostea şi alinarea Ta astăzi. Amin.

  Karen Holford

  „Cartonașe de alinare” - 2018. Cine dintre persoanele pe care le cunoşti ar putea trece printr-o perioadă grea chiar acum? Ce ai putea face pentru a alina acea persoană? Să asculţi cu o inimă deschisă şi caldă; să le împărtăşeşti durerea; să îi pregăteşti masa; să o scoţi în oraş o zi; să faceţi împreună ceva ce îi place; să îi trimiţi o felicitare sau să o suni.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...