Frigiderul gri

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Ne-am construit casa cu douăzeci de ani în urmă, când majoritatea dulapurilor de bucătărie erau în diferite nuanţe de maro, dar am vrut ca ale noastre să fie gri. Persoanele care ne-au instalat mobila au fost surprinse de cât de bine arătau dulapurile şi uşile din lemn de culoare gri atunci când au fost terminate. Când am mers să căutăm un frigider care să se asorteze cu mobila noastră gri, nu am găsit nimic. Aşa că ne-am vopsit frigiderul gri.

  După mulţi ani, într-o zi, frigiderul nostru nu a mai funcţionat. Cumpărarea unuia nou nu doar că era un lucru costisitor, dar ne dădeam seama că nici nu mai aveam cum să-l vopsim gri. Trebuia să găsim o culoare care să meargă cât de cât cu culorile din bucătăria noastră. Am ales un frigider de la magazin, fără a fi prea încântaţi de el, deoarece era singura opţiune pe care o aveam. În ziua programată, ne-a fost livrat noul frigider. Planul era ca cei care ne livrau noul frigider să ne ia şi vechiul frigider.

  La momentul în care trebuia livrat noul frigider, a fost prezent şi un electrician, un prieten de-al nostru, care venise să ne repare sistemul de televiziune prin satelit din bucătărie. A fost de faţă când persoanele care au adus frigiderul cel nou au scos vechiul nostru frigider din priză şi l-au băgat pe cel nou, care nu mergea! Ce ciudat!

  Prietenul nostru electrician a sugerat că era posibil ca un întrerupător din tabloul electric să fi sărit. Uneori, unul sare automat dacă apa se apropie de el. Intr-adevăr aşa era. Când a fost dat la loc, noul frigider a început să funcţioneze.

  „Oare acelaşi întrerupător să se fi închis şi înainte ca vechiul frigider să nu mai funcţioneze?” a întrebat cineva. „Dacă este aşa, atunci vechiul frigider gri ar putea să meargă încă.”

  Din nou, băieţii de la livrare au dat deoparte nou frigider, l-au adus pe cel gri din camionul lor şi l-au băgat în priză. Acesta a început să bâzâie!

  Nu e uimitor cum Dumnezeu intervine în situaţiile din viaţa de zi cu zi în favoarea noastră? Dacă prietenul nostru electrician nu ar fi fost acolo, nu ne-ar fi trecut prin cap să verificăm tabloul electric şi astfel să fim scutiţi de cheltuiala unui frigider nou. Dumnezeu a răspuns la o rugăciune pe care nici nu o înălţasem.

  Lana Fletcher

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...