Frigiderul gri

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

Ne-am construit casa cu douăzeci de ani în urmă, când majoritatea dulapurilor de bucătărie erau în diferite nuanţe de maro, dar am vrut ca ale noastre să fie gri. Persoanele care ne-au instalat mobila au fost surprinse de cât de bine arătau dulapurile şi uşile din lemn de culoare gri atunci când au fost terminate. Când am mers să căutăm un frigider care să se asorteze cu mobila noastră gri, nu am găsit nimic. Aşa că ne-am vopsit frigiderul gri.

După mulţi ani, într-o zi, frigiderul nostru nu a mai funcţionat. Cumpărarea unuia nou nu doar că era un lucru costisitor, dar ne dădeam seama că nici nu mai aveam cum să-l vopsim gri. Trebuia să găsim o culoare care să meargă cât de cât cu culorile din bucătăria noastră. Am ales un frigider de la magazin, fără a fi prea încântaţi de el, deoarece era singura opţiune pe care o aveam. În ziua programată, ne-a fost livrat noul frigider. Planul era ca cei care ne livrau noul frigider să ne ia şi vechiul frigider.

La momentul în care trebuia livrat noul frigider, a fost prezent şi un electrician, un prieten de-al nostru, care venise să ne repare sistemul de televiziune prin satelit din bucătărie. A fost de faţă când persoanele care au adus frigiderul cel nou au scos vechiul nostru frigider din priză şi l-au băgat pe cel nou, care nu mergea! Ce ciudat!

Prietenul nostru electrician a sugerat că era posibil ca un întrerupător din tabloul electric să fi sărit. Uneori, unul sare automat dacă apa se apropie de el. Intr-adevăr aşa era. Când a fost dat la loc, noul frigider a început să funcţioneze.

„Oare acelaşi întrerupător să se fi închis şi înainte ca vechiul frigider să nu mai funcţioneze?” a întrebat cineva. „Dacă este aşa, atunci vechiul frigider gri ar putea să meargă încă.”

Din nou, băieţii de la livrare au dat deoparte nou frigider, l-au adus pe cel gri din camionul lor şi l-au băgat în priză. Acesta a început să bâzâie!

Nu e uimitor cum Dumnezeu intervine în situaţiile din viaţa de zi cu zi în favoarea noastră? Dacă prietenul nostru electrician nu ar fi fost acolo, nu ne-ar fi trecut prin cap să verificăm tabloul electric şi astfel să fim scutiţi de cheltuiala unui frigider nou. Dumnezeu a răspuns la o rugăciune pe care nici nu o înălţasem.

Lana Fletcher

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video