Puzzle-ul lui Dumnezeu

  „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” – Romani 8:28

  Când Dumnezeu a decis în final să-mi asculte rugăciunea şi să lipească în puzzle-ul vieţii mele încă o piesă, nu mi-aş fi imaginat că va lipi o astfel de piesă. Să vă povestesc. După perioada de maternitate, mi-am dorit foarte mult să-mi găsesc un loc de muncă, de preferat în domeniul meu. Am început să caut, mi-am trimis CV-ul la foarte multe firme, m-am înscris chiar la mai multe firme de intermedieri. Nimic. Şi nu pentru că nu m-am rugat. Am spus: „Doamne, în puzzle-ul vieţii mele, eu cred că acum se potriveşte foarte bine un loc de muncă la un birou, un job curat şi care să-mi permită să mă dezvolt.” Dar Dumnezeu a gândit altfel.

  Într-o zi mă sună una dintre firmele de intermedieri să mă anunţe că au nevoie urgent de o cusătoreasă. M-ar interesa? Eram şocată! Cusătoreasă? Cum să spun că m-ar interesa când eu niciodată în viata mea nu am stat în fata unei maşini de cusut.

  Adică ştiam să fac diferenţa dintre o maşină de cusut şi un OZN (cel puţin dintre unele maşini de cusut, altele sunt chiar de pe alte planete). Am spus, prin credinţă, da. Urma să merg la prima zi, ziua de probă. Mama mea a venit de urgenţă la mine cu maşina ei de mână şi mi-a arătat minimumul necesar. Am mers cu inima cât un purice, pentru că mă ştiam complet incapabilă. Pe tot drumul până la firmă m-am rugat încontinuu, iar Dumnezeu mi-a dat asigurarea că nu mă va lăsa să mă fac de râs. Am intrat, m-am aşezat la maşina destinată mie şi am început să cos. Nu doar că am reuşit, dar m-au acceptat şi în scurt timp am făcut progrese.

  Uneori încă mai râd în faţa maşinii de cusut de modul amuzant în care lucrează Dumnezeu. Acum, după ceva vreme de atunci, descopăr că El nu încetează să mă înveţe lecţii importante. Am descoperit între colegele mele femei care aveau nevoie de o ureche care să le asculte. Am descoperit ce înseamnă să ai răbdare cu propria persoană şi cu propria evoluţie. Activând într-un domeniu necunoscut, învăţ să depind de Dumnezeu. Dacă aş fi putut alege, a coase ar fi fost una dintre piesele pe care nu m-aş fi gândit niciodată să le lipesc la viaţa mea. Dar în imaginea Lui de ansamblu, asta era piesa potrivită.

  Dacă azi Dumnezeu lipeşte o piesă ciudată la viaţa ta, nu te îndoi. El creează încetul cu încetul chipul Său în tine.

  Grety Blotor, Germania

  Puzzle-ul lui Dumnezeu - 2018. Am descoperit ce înseamnă să ai răbdare cu propria persoană şi cu propria evoluţie. Activând într-un domeniu necunoscut, învăţ să depind de Dumnezeu. Dacă aş fi putut alege, a coase ar fi fost una dintre piesele pe care nu m-aş fi gândit niciodată să le lipesc la viaţa mea. Dar în imaginea Lui de ansamblu, asta era piesa potrivită.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...