Pata

  De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada. – Isaia 1:18

  Ohio are ierni grele, iar iarna care tocmai a trecut nu a făcut excepţie. Pe străzi şi alei a trebuit să fie aruncată sare în fiecare zi, pentru a se putea circula în siguranţă. Sarea ajută la topirea zăpezii, dar poate lăsa o pată ca cea de cretă pe suprafeţe. Dacă te-ai frecat vreodată de maşina ta iarna şi ai descoperit resturi de sare pe hainele tale, atunci înseamnă că ştii despre ce vorbesc.

  Într-o dimineaţă de iarnă, având mâinile pline, am luat de jos ziarul, care fusese livrat într-o pungă de plastic, pentru a fi protejat, şi l-am pus peste restul de lucruri pe care le aveam deja în braţe. Când m-am pregătit să merg la serviciu în acea zi, m-am îmbrăcat cu haina mea neagră şi am observat că era plină de o substanţă albă. Mai aveam de făcut şi alte drumuri după serviciu şi nu voiam să intru în magazine arătând urât. Aşa că mi-am luat geanta şi pachetul pentru prânz şi m-am dus la toaletă pentru a îndepărta urmele de sare de pe haină.

  Am udat câteva prosoape de hârtie şi am început să-mi şterg haina, dar după ce o curăţăm într-un loc, apărea o altă pată. Apoi am observat că şi geanta mea neagră avea pete albe pe ea. Am luat şi mai multe prosoape de hârtie şi am început să şterg petele. O, nu, şi mai multe pete pe pachetul meu pentru prânz! De unde veneau toate aceste pete?

  De la ziar! Da, el fusese protejat de zăpadă. Dar nu mi-am dat seama că atunci când l-am luat de jos în dimineaţa aceea, punga de plastic în care era fusese probabil călcată de cineva care avea pe încălţăminte amestecul acela de sare şi zăpadă. Apoi murdăria s-a transferat pe hainele şi lucrurile mele când am luat ziarul. Dimineaţa devreme, mizeria nu era vizibilă. Dar, pe parcursul zilei, ea s-a uscat şi a devenit evidentă.

  Pe când îmi ştergeam cu putere haina, geanta şi pachetul pentru prânz, m-am gândit la păcat şi la modul în care se freacă de vieţile noastre. Deşi la început poate trece neobservat, păcatul va lăsa cu siguranţă o pată, dacă rugăciunea şi comuniunea zilnică cu Tatăl nostru ceresc nu o vor şterge.

  Doamne Isuse, Te rog să mă speli şi să mă faci mai alb decât zăpada.

  Angele Peterson

  Pata - 2018. Pe când îmi ştergeam cu putere haina, geanta şi pachetul pentru prânz, m-am gândit la păcat şi la modul în care se freacă de vieţile noastre. Deşi la început poate trece neobservat, păcatul va lăsa cu siguranţă o pată, dacă rugăciunea şi comuniunea zilnică cu Tatăl nostru ceresc nu o vor şterge.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...