Articolul precedentSuntem plini de laude
  Articolul următorDevenim asemenea Lui

  Puțin devine mult

  El a luat cele cinci pâini şi cei doi peşti. Şi-a ridicat ochii spre cer şi a rostit binecuvântarea. Apoi a frânt pâinile şi le-a dat ucenicilor, ca ei să le împartă norodului. Asemenea şi cei doi peşti, i-a împărţit la toţi. – Marcu 6:41

  Astăzi la noi ninge. Zăpada moale şi albă arată minunat în curtea mea, acoperind mobila, pământul şi plantele care hibernează în acest anotimp. Este uimitor să văd această minune a iernii cu ochii mei. De pe veranda mea, văd foarte bine lucrarea mâinilor lui Dumnezeu în natură. Este minunat să contempli această privelişte dîntr-un loc călduros. Dar în lumea aceasta sunt mulţi care nu au parte de acest lux. Poate că locuiesc sub un pod sau poate că intră într-un mail sau într-un magazin pentru a se încălzi cât pot de mult până să înfrunte din nou frigul. Ce aşteaptă Dumnezeu să facem cu privire la atâţia oameni care nu au un adăpost deasupra capului?

  Cu această întrebare s-au confruntat şi ucenicii când s-au văzut nevoiţi să hrănească cinci mii de bărbaţi, plus femei şi copii. În loc să-i trimită pe oameni acasă, Isus le-a poruncit ucenicilor să-i hrănească. Cu ce? Cu cinci pâini de orz şi doi peşti? Da, cu cinci pâini de orz şi cu doi peşti – şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu Tatăl. Aşadar, ucenicii au luat ce aveau, Isus L-a rugat pe Dumnezeu să binecuvânteze mâncarea aceea, şi toţi au fost hrăniţi.

  În Faptele capitolul 2, oamenii s-au confruntat cu o provocare asemănătoare. Cuvântul spune că toţi aveau lucrurile la comun şi îşi vindeau posesiunile pentru ca nimănui să nu-i lipsească nimic. Şi ei luau ce aveau, iar Dumnezeu binecuvânta, astfel încât să se aibă grijă de toţi. Ştiu că Dumnezeu spune că vor fi întotdeauna săraci, dar de multe ori acest lucru este folosit ca o scuză pentru a nu face nimic pentru ceilalţi (Marcu 14:7). În calitate de creştini, avem responsabilitatea de a ne purta unii altora poverile şi de a împlini legea (Galateni 6:2). Asta înseamnă mult mai mult decât a da unui cerşetor un leu la semafor.

  Când mă gândesc la aceste adevăruri, II rog pe Dumnezeu să-mi arate moduri prin care să pot face mai mult pentru cei în nevoie, atât pentru cei fără locuinţă, cât şi pentru cei care nu cunosc Cuvântul lui Dumnezeu.

  Tată, ajută-ne să simţim poverile celor din jurul nostru şi să oferim ce avem. Ştim că Tu vei înmulţi ce vom oferi noi pentru a veni în întâmpinarea nevoilor copiilor Tăi care se află sub poduri, în închisori şi în comunităţile noastre. Ajutându-i, le arătăm dragostea Ta şi-i invităm să devină moştenitori împreună cu noi. Iţi mulţumim pentru că puţin devine mult atunci când folosim ce avem pentru a-i ajuta pe ceilalţi şi pentru a-i câştiga pentru Tine.

  Shirley P. Scott

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...