Articolul precedentDevenim asemenea Lui
  Articolul următorAcum este timpul sigilării

  Grijă față de tata

  Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu Se va coborî din cer şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. – 1 Tesaloniceni 4:16

  Tatăl meu căzuse grav bolnav şi acum ieşea din spital. „Când o persoană în vârstă este atât de bolnavă, creierul ei este profund afectat din punct de vedere chimic”, ne-a spus medicul lui. „Tatăl dumneavoastră va fi altfel, dar tot tatăl dumneavoastră va fi.” Apoi a adăugat că e posibil să aibă nevoie de îngrijire permanentă. El si sora mea necăsătorită locuiau în aceeaşi casă, dar ea avea serviciu cu normă întreagă, ca şi mine, aşa că trebuia să găsim pe cineva care să stea cu el pe timpul zilei. El ura azilurile de bătrâni, aşa că aceasta era ultima noastră variantă.

  Atunci au intervenit fiica mea, Noelle, şi fiul meu. Nu era la şcoală niciunul dintre ei si locuiau acasă. Noelle a spus că poate renunţa la serviciu ca să aibă grijă de bunicul ei, în timp ce fiul meu, lucrând de acasă, a zis că poate ajuta şi el.

  Şi aşa a ajuns tata să îşi petreacă ultimele luni din viaţă împreună cu noi. Avea 91 de ani şi până atunci avusese o sănătate destul de bună. De fapt, începuse să gătească, iar specialitatea lui era ciorba de legume şi salata de cartofi. Ciorba era aproape la fel de bună ca a bunicii, iar salata lui de cartofi era mai bună decât fusese a mamei mele, fiindcă el adăuga usturoi.

  Îngrijirea la domiciliu a devenit ceva obişnuit. Noelle se ocupa în cea mai mare măsură de bunicul ei şi se străduia din răsputeri să îi gătească ceea ce îi plăcea, în timp ce fratele ei ajuta în alte feluri. Odată cu trecerea lunilor, tata a început să fie tot mai slăbit. Mânca tot mai puţin. Paşii i-au devenit mai nesiguri. Era nevoie de mai mult efort pentru a fi aşezat şi ridicat din pat.

  Într-o dimineaţă devreme a sunat soneria. Nedumerită, am alergat jos să deschid. Era fata mea cea mică.

  – Bronwen, ce cauţi aici? am întrebat-o, cu lacrimi în ochi.

  – M-am hotărât pur şi simplu să vin.

  Terminase orele de serviciu (e asistentă medicală), îşi dusese maşina la service, dormise puţin, după care pornise la drum. Erau peste 900 de kilometri între noi şi ea. Dormise câteva ore într-un motel, după care îşi continuase drumul. Am fost foarte fericiţi să o vedem. În dimineaţa următoare devreme, am coborât să văd ce face tata. – Cum ţi se pare? m-a întrebat ea.

  – Ca un om pe moarte, i-am răspuns eu, privind cum dă şi ea aprobator din cap. La mai puţin de 24 de ore, cu cea mai mare parte a familiei în jurul lui, tata şi-a dat ultima suflare. În ultimele sale clipe, i-am cântat cu toţii. În timp ce tata adormea în Isus, Noelle a zis:

  – I-am cântat despre Dumnezeu.

  Penny Estes Wheeler

  Grijă față de tata - 2018. La mai puţin de 24 de ore, cu cea mai mare parte a familiei în jurul lui, tata şi-a dat ultima suflare. În ultimele sale clipe, i-am cântat cu toţii. În timp ce tata adormea în Isus, Noelle a zis: I-am cântat despre Dumnezeu.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...