Încrede-te în Domnul!

  Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. – Psalmii 139:16

  „Tu mi-ai văzut trupul fără formă în trupul mamei mele. Tu ştiai cât o să trăiesc chiar dinainte de a mă naşte.” Spre deosebire de noi, Dumnezeu nu Se trezeşte într-o dimineaţă, e şocat şi spune: „O, nu, Pat Everson are cancer. Ce mă fac?” În 1974 m-am angajat într-un loc unde aveam să lucrez în următorii 32 de ani. Fetiţa mea, născută în acea perioadă, a crescut mare. În ultimii ani la facultatea de medicină, l-a cunoscut, şi apoi s-a căsătorit, cu fiul unuia dintre cei mai buni chirurgi cardiovasculari din statul Nevada, ajungând să facă practică cu socrul ei.

  În luna septembrie 2013 m-am îmbolnăvit de ceea ce am crezut că este o răceală zdravănă şi am sunat la medic să îmi fac programare. Nu mai erau locuri şi am fost de acord să mă vadă un medic specialist, nu primar. Acesta mi-a dat nişte antiiflamatoare şi antibiotice. După o săptămână, nu mă simţeam mai bine, aşa că mi-a dat doze mai puternice. Apoi a decis să mă trimită la o radiografie. Aceasta a arătat o excrescenţă pe plămânul stâng. „Opriţi-vă şi să ştiţi că eu sunt Dumnezeu” (Psalmii 46:10). În luna octombrie am fost trimisă la tomograf. Tumoarea a fost confirmată şi părea cancer. „Nădăjduieşte în Domnul” (Psalmii 27:14). În noiembrie am fost trimisă la RMN. „Da, tumoarea este cancer, dar nu ştim de care.” Din nou m-am încurajat singură: „Opriţi-vă şi să ştiţi că eu sunt Dumnezeu.” În luna decembrie am făcut un test de respiraţie, pentru a se determina dacă inima şi plămânii erau suficient de puternice pentru a suporta o nouă investigaţie. Toate rezultatele erau trimise la fetiţa mea, acum adultă şi profesând deja de 18 ani. M-am dus la ea. Mi-a confirmat că am cancer şi voia să merg direct la operaţie, deoarece efectuarea unei biopsii era prea riscantă. Încă nu era sigur ce fel de cancer aveam. Nu, nu am cerut o altă opinie. „Încrede-te în Dumnezeu!” continua să strige inima mea.

  Aşadar, am fost operată în ziua hotărâtă de Dumnezeu – conform planului Său – de dinainte ca eu să exist. Şi am supravieţuit. Am aflat că tipul de cancer pe care îl aveam era tipic pentru nefumători, cu dezvoltare foarte lentă şi localizat în lobul superior al plămânului meu drept. A fost extirpat tot lobul şi n-a fost nevoie de chimioterapie sau de radiaţii. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru puterea de a depăşi greutăţile din toate domeniile vieţii mele. Ştiu că m-a dotat cu tot ceea ce trebuie pentru o minte, un corp şi un spirit sănătos – inclusiv cu un medic.

  Pat Everson

  Încrede-te în Domnul! - 2018. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru puterea de a depăşi greutăţile din toate domeniile vieţii mele. Ştiu că m-a dotat cu tot ceea ce trebuie pentru o minte, un corp şi un spirit sănătos - inclusiv cu un medic.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...