Salvați dintr-un accident

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

  Într-o dimineaţă ceţoasă de decembrie, am ieşit în drumul principal, m-am oprit şi m-am uitat atent în ambele părţi dacă nu cumva vine vreo maşină, ca să pot vira la stânga spre serviciu. Era un drum cu două benzi, cu o limită de viteză de 60 km/oră. După ce m-am asigurat că nu vine nicio maşină, am virat la stânga. Într-o fracţiune de secundă, am auzit o izbitură, care m-a zdruncinat zdravăn. De fapt, abia când m-am uitat în oglinda retrovizoare am observat că intrasem într-o maşină, care s-a învârtit de trei ori înainte să se oprească pe marginea drumului. Nici până în ziua de azi nu ştiu de unde a apărut maşina.

  Pentru că era ceaţă şi micuţa Honda era gri, nu o văzusem. Complet şocată, am tras pe dreapta, îngrozită. Mă tot rugam cu voce tare, neştiind ce să fac. Apoi l-am văzut pe şoferul celeilalte maşini, un tânăr, îndreptându-se spre geamul meu şi întrebându-mă dacă sunt bine. Bărbatul a fost amabil, fără să manifeste nicio urmă de nervi sau de iritabilitate din cauza accidentului. I-am mulţumit Domnului că nimeni n-a fost rănit – nici măcar cu o zgârietură.

  A sosit un poliţist, a inspectat maşina tânărului şi a concluzionat că nu mai poate fi condusă. La mine, doar partea din dreapta a măştii din faţă era ruptă, iar maşina se putea conduce. După ce am făcut schimb de date de asigurare, am aflat că şi celălalt şofer era asigurat la aceeaşi companie cu mine, aşa că era mult mai uşor de acoperit paguba. Bineînţeles, eu am fost amendată că am virat la stânga fără să mă asigur. Insă I-am fost foarte recunoscătoare lui Dumnezeu că nu ne-am rănit. Fiindcă maşina mea nu mai avea nimic defect, m-am putut duce la serviciu în acea dimineaţă. La cât de puternic a fost impactul, acest accident s-ar fi putut dovedi fatal.

  Ştiu că îngerul meu păzitor m-a ocrotit pe mine şi pe celălalt şofer în acest accident. Ar fi putut foarte uşor să fie lovit de o maşină, fiindcă, după impactul cu mine, el s-a învârtit de trei ori pe banda opusă. În plus, dacă ar fi fost rănit, compania mea de asigurări ar fi trebuit să plătească mai mult, iar nivelul asigurării mele ar fi crescut.

  În toate felurile posibile, Dumnezeul meu iubitor ne-a ocrotit şi ne-a ajutat pe amândoi în acest accident groaznic. Îmi place făgăduinţa din textul biblic de azi. Fără îndoială că îngerii lui Dumnezeu ne ocrotesc, pentru că aşa le-a spus Dumnezeu. Nu te simţi mai încurajată şi mai curajoasă pentru ziua de azi?

  Stella Thomas

  Salvați dintr-un accident - 2018. În toate felurile posibile, Dumnezeul meu iubitor ne-a ocrotit şi ne-a ajutat pe amândoi în acest accident groaznic. Îmi place făgăduinţa din textul biblic de azi. Fără îndoială că îngerii lui Dumnezeu ne ocrotesc, pentru că aşa le-a spus Dumnezeu. Nu te simţi mai încurajată şi mai curajoasă pentru ziua de azi?
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...